Δύο από τις πλουσιότερες οικονομικές δυναστείες της υφηλίου, οι Βρετανοί Rothschild και οι Αμερικανοί Rockefeller, αποφάσισαν να «ενώσουν» τις δυνάμεις τους και να προχωρήσουν σε έναν επιχειρηματικό γάμο, ο οποίος μπορεί να αλλάξει την «εικόνα» του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», η εταιρεία RIT Capital Partners (η οποία ανήκει στον λόρδο Τζέικομπ Ρότσιλντ) θα προχωρήσει στην εξαγορά του 37% της Rockefeller Financial Services, χωρίς, πάντως, να αποκαλύπτεται το οικονομικό τίμημα αυτής της συναλλαγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω αυτής της εξαγοράς η RIT Capital Partners αποκτά παρουσία στη χρηματοπιστωτική και επενδυτική αγορά των Η.Π.Α., κάτι το οποίο δεν διέθετε μέχρι πρόσφατα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο οικογένειες επικρατούν όχι μόνο στους «κύκλους των πλουσίων» παγκοσμίως εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά και στον κλάδο των ιδιωτικών επενδυτικών εταιρειών. Ο όμιλος Rockefeller δημιουργήθηκε το 1882, όταν ο μεγιστάνας του πετρελαίου, John Rockefeller, ξεκίνησε τη λειτουργία της πρώτης ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας της οικογένειάς του. Η συγκεκριμένη εταιρεία, πελάτες της οποίας είναι πλούσιοι ανά την υφήλιο, υπολογίζεται ότι διαθέτει υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 34 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με εκτίμηση των «FT».

Από την πλευρά της, η RIT των Rothschild διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 1,9 δισ. στερλινών (περίπου 3 δισ. δολάρια), τα οποία έχει φροντίσει να «διαχύσει» σε ποικίλες επενδύσεις ανά την υφήλιο. Σύμφωνα πάντα με τους «FT», η ένωση δυνάμεων έχει βασικό στόχο «να επικεντρωθεί στη δημιουργία κοινών επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και σε από κοινού εξαγορές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης