Ο Λουκάς Μπάρλος, κατά γενική αναγνώριση ο πιο μεγάλος πρόεδρος στην ΑΕΚ, ήρθε στην ομάδα το 1974 και έμεινε επτά χρόνια. Άσχετος, πιο σωστά χωρίς ακόμα να προλάβει να γνωρίσει τι παραλαμβάνει, τι αναλαμβάνει, την πρώτη κιόλας σαιζόν προχωρεί σε μια σπουδαία μεταγραφή. Του Χρήστου Αρδίζογλου από τον Απόλλωνα.

Όλος ο κόσμος της ΑΕΚ ήθελε τον Αρδίζογλου, μην τυχόν τον πάρει μια άλλη ομάδα. Κάποιοι χρεώνουν σα γκέλα του Μπάρλου το ότι μέσα στα ανταλλάγματα για την απόκτηση του παικταρά Αρδίζογλου ήταν ο Νίκος Καρούλιας. Και ο ίδιος ο μετέπειτα παίκτης του Παναθηναϊκού και διεθνής έχει να το λέει ακόμα, ότι η ΑΕΚ του Μπάρλου τον υποτίμησε “διώχνοντάς” τον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καρούλιας, μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο Μπάρλος απείλησε τον πατέρα του: “Ή, ο γιος σου υπογράφει να πάει στον Απόλλωνα ή, καρφώνω το δελτίο του στον τοίχο και δεν ξαναπαίζει”. Τι ακριβώς είχε γίνει;

Ο Μπάρλος πιεζόταν να κάνει τη μεταγραφή. Ο Απόλλων ζήτησε ονομαστικά τους Καρούλια, Τζιβόγλου, Τιμοθέου. Ο Μπάρλος ρώτησε τους τεχνικούς “Να τον δώσουμε τον Καρούλια ή, τον χρειαζόμαστε;”. Δώστονα, του είπανε.

Χαφάκι ήταν στην ΑΕΚ ο Καρούλιας, που είχε ξεκινήσει από τις ακαδημίες με προπονητή του Νταϊσπάγγο. Στον Απόλλωνα ο Βούλγαρος προπονητής Μανόλο Μανόλωφ τον έκανε πλάγιο μπακ και σ’ αυτή τη θέση εξελίχθηκε σε κορυφαίο αμυντικό με επιθετικές τάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιστορικά δεν είναι σωστό να καταγραφεί η παραχώρηση του Καρούλια σα γκάφα του Μπάρλου, που τον θυμόμαστε σήμερα, 20 Οκτωβρίου, ημέρα του θανάτου του, το 1999. Τέτοιες ιστορίες, άλλωστε, στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών συμβαίνουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και έξω.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οταν ο Μπάγεβιτς εκβίασε την ΑΕΚ, γράφει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης