Στις 20.40 το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ο πρωθυπουργός έφθασε στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα, προκειμένου να παρακολουθήσει την Ακολουθία και τη μεταφορά του επιταφίου.

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και η σύζυγός του Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία κάθισε στο πλευρό του. Αμέσως μετά στην εκκλησία μπήκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θοδωρής Μιχόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ήταν η στιγμή που οι πιστοί κατάλαβαν τον λόγο της αυξημένης παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων περιμετρικά του κτηρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγος του συμμετείχαν και στην περιφορά του επιταφίου, κρατώντας μάλιστα και δύο λαμπάδες.

«Ελάτε να κρατήσετε τον επιτάφιο» είπε ένας κύριος, κάνοντας τον Αλέξη Τσίπρα να χαμογελάσει, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη σύζυγό του.

Ο πρωθυπουργός έδειχνε ευδιάθετος και ξεκούραστος. Χαμογελούσε κάθε φορά που τον πλησίαζαν απλοί άνθρωποι για να του σφίξουν το χέρι και να του ευχηθούν καλές γιορτές.

«Να ‘στε γερός και δυνατός και να τα καταφέρετε» του είπε ένας κύριος και του έδωσε το χέρι. Ο πρωθυπουργός χάιδεψε κάποια στιγμή και ένα παιδάκι στο κεφάλι, προσπαθώντας να του κάνει ένα αστείο. Ωστόσο, ο μικρός έδειχνε να έχει άλλες απορίες. Δεν καταλάβαινε γιατί τον κοιτούσαν όλοι. Που να φανταστεί ότι τον χάιδεψε στο κεφάλι ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παράπονο του ιερέα

Κατά την περιφορά του επιταφίου, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πραγματικά δύσκολα, καθώς όλοι έσπρωχναν για να φθάσουν κοντά στο πρωθυπουργικό ζεύγος και να σφίξουν το χέρι στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και για μας που ήρθε σήμερα ο πρωθυπουργός κοντά μας» είπε ο ιερέας Μάξιμος. Και συμπλήρωσε:

«Αυτήν την εκκλησία εδώ, η οποία βρίσκεται δίπλα στην Ακρόπολη και μάλιστα έρχονται και την επισκέπτονται τουρίστες, παλεύω να τη σώσω με νύχια και με δόντια. Είναι ένα στολίδι. Έχουμε πληρώσει ένα κάρο λεφτά. Μας τα έφαγαν. Ούτε καν μελέτες δεν μας έφεραν» είπε με παράπονο ο πατήρ Μάξιμος.
Παρακολουθώντας την τελετουργία ο πρωθυπουργός άκουσε και όλα αυτά τα προβλήματα από το στόμα του ιερέα. Όλοι ελπίζουν, ιδιαίτερα ο πατήρ Μάξιμος, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ξεχάσει την πανέμορφη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης.

Φωτογραφίες: Eurokinissi/Αλέξανδρος Ζωντανός

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης