Της Άντζελας Πεϊτση

Ανεβαίνει το εσωκομματικό προεκλογικό κλίμα στη Ν.Δ., όχι μόνον μεταξύ των υποψηφίων προέδρων αλλά και μεταξύ των γαλάζιων στελεχών. Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς νομούς της γαλάζιας αντιπαράθεσης, είναι η Πέλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νομός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zougla.gr, είναι χωρισμένος στα δύο, με την Έδεσσα να στηρίζει το Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τα Γιαννιστά τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε κάθε φιλική συνάντηση, δεν λείπει η αναφορά στις εκλογές, με στόχο όχι μόνον την αλίευση ψήφων αλλά και της τεκμηρίωσης επιχειρημάτων υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Στην προκειμένη, εκείνο που τραβάει το ενδιαφέρον από πλευράς επιχειρημάτων, είναι των υποστηριχτών Τζιτζικώστα. Αυτονόητο, αφού το μεγάλο «αγκάθι» για τον Βορειοελλαδίτη υποψήφιο Πρόεδρο της Ν.Δ., είναι η απουσία του από τα βουλευτικά έδρανα. Είναι γνωστό πως υπάρχει απαγορευτικό από τον Καλλικράτη να θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής -ακόμα κι αν παραιτηθεί τώρα- μέχρι το 2019 ενώ αν προκηρυχθούν πρόωρα εκλογές δε θα μπορεί, λόγο νομοθεσίας, εώς και το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ της αντιπαράθεσης λοιπόν και απαντώντας στο σχετικό ερώτημα οι «γαλάζιοι» του Απόστολου, στα Γιαννιτσά, υποστηρίζουν πως όλα τα προηγούμενα χρόνια ο πρόεδρος της Ν.Δ. σπάνια ήταν στα βουλευτικά έδρανα και την αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος «έπαιρναν» στις πλάτες τους, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος. “Μπορεί κάλλιστα να γίνει αυτό”, σημείωναν “αν ο Απόστολος, είναι ο νέος αρχηγός του κόμματος”

Τώρα, το μεγάλο ερώτημα που θέλει απάντηση, είναι το αν κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Τσίπρας, οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές, τι πρόκειται να γίνει.

Η απάντηση που δόθηκε γίνεται αποδεκτή με πολλαπλές αντιδράσεις όσων την άκουσαν. Δε θα μείνουμε στις αντιδράσεις, αλλά θα μεταφέρουμε την απάντηση. Σύμφωνα λοιπόν με τα επιχειρήματα υποστήριξης γαλάζιων στελεχών, στην περιοχή, ως παράδειγμα μεταφέρουν «το σχήμα Παπαδήμα». Θεωρούν δεδομένο πως θα γίνει και πρωθυπουργός ο κ. Τζιτζικώστας, θα σχηματίσει κυβέρνηση, θα ελέγχει το υπουργικό του συυμβούλιο και αυτονόητο πως θα έχει τη στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ.

Την ίδια στιγμή, σφοδρή κριτική δέχονται τα παλιά στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά “γαλάζιοι” των Γαννιστών, θα πρέπει να κάθονται στις δεύτερες σειρές και αν χρησιμοποιηθούν σε υπουργικούς θώκους, θα πρέπει να είναι υφυπουργοί και να βοηθούν τα «νέα πρόσωπα» που θα αναλάβουν υπουργικά χαρτοφυλάκια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης