Μ.Λ.

«Αφορά τον ΔΟΛ και τον Ψυχάρη, δεν απαντώ»: Αυτή ήταν η επωδός του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank, Δημήτρη Μαντζoύνη, προς τους βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπής που τον ρωτούσαν για τα θαλασσοδάνεια σε κανάλια και κόμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δάνεια σε κόμματα δεν δώσαμε. Δεν μας ζητήθηκαν. Μόνο 311 εκατομμύρια ευρώ είναι το δικό μας δάνειο σε σύνολο 1 εκατ. ευρώ, όλων των τραπεζών, διευκρίνισε ο κ. Μαντζούνης.

«Έχετε δώσει δάνεια σε αυτούς που κατέθεσαν αίτηση για τις τηλεοπτικές άδειες;», ρώτησαν οι βουλευτές.

«Στο MEGA δεν δώσαμε», απάντησε. Ο κ. Μαντζούνης μίλησε για ένα «περίεργο» δάνειο 40 εκατ. ευρώ της πρώην Εμπορικής -η οποία απορροφήθηκε από την Alpha Bank- σε ένα κανάλι, αλλά δεν θυμόταν το όνομα του μιντιακού ομίλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στις συνεχείς ροές χρημάτων προς τον ΔΟΛ, αλλά και τα εισηγητικά σημειώματα της τράπεζας για το συγκρότημα (έκαναν λόγο για θετικές εκτιμήσεις και αισιόδοξες προοπτικές) ο κ. Μαντζοιύνης απάντησε αφοπλιστικά: Δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν (σ.σ. οι αισιόδοξες εκτιμήσεις) αλλά με αυτές τις προβλέψεις δόθηκε και η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

Τέλος, χαρακτήρισε τον ΠΗΓΑΣΟ μια «πολύ δύσκολη υπόθεση».

«Γιατί δεν ζητήσατε εγγυήσεις από τον Ψυχάρη (προσωπική περιουσία) δεδομένου ότι το δάνειο αυτό δόθηκε μεσούσης της κρίσης το 2013», ρώτησε ένας εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό αφορά την υπόθεση ΔΟΛ-Ψυχάρη, δεν απαντώ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης