Γέρνει πλέον και το «υποβρύχιο της συγκυβέρνησης» μετά την παρέμβαση Βενιζέλου στη Βουλή και τις αιχμές που άφησε τόσο για τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο όσο και για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ερώτηση που έκανε ο τελευταίος για τα τέσσερα ετοιμοπαράδοτα υποβρύχια που παραμένουν ακινητοποιημένα στο Σκαραμαγκά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο βυθίζοντας τις όποιες ελπίδες για καλή συνεργασία μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι υπουργοί δεν είναι να περιγράφουν καταστάσεις, ούτε να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να δίνουν λύσεις. Η χυδαιότητα, η συκοφαντία, ο μικροκομματισμός, η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων, είτε το ξέρουμε είτε όχι, υπονομεύουν το δημοκρατικό μέτωπο» είπε ο υπουργός Εξωτερικών κάνοντας το κυβερνητικό υποβρύχιο να γέρνει ακόμα περισσότερο.

«Ο πρωθυπουργός κι εγώ έχουμε δώσει σαφείς και αυστηρές οδηγίες στους εμπλεκόμενους υπουργούς να δώσουν οριστική, ριζοσπαστική λύση. Δεν υπάρχει σύμβαση του 2010, υπάρχει νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή κι όλα έγιναν ενώπιον και κατ’εντολή της Βουλής. Δεν ξέρω ποιος διεκδικεί την πατρότητα της διακοπής πληρωμών, αλλά εγώ τη διέταξα, το 2010. Εγώ τη διέκοψα…» διευκρίνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς Αβραμόπουλου ότι εκείνος έκλεισε την κάνουλα των πληρωμών στον επιχειρηματία.

Και μετά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περίλαβε τον Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κύριος Τσίπρας είχε σήμερα συνομιλητή τον κύριο Αβραμόπουλο και επανέλαβε την ιστορία του Σκαραμαγκά με τα υποβρύχια μην λαμβάνοντας υπόψιν αυτά που του είπε το ΠΑΣΟΚ αλλά προτίμησε τα γνωστά φληναφήματα για το νόμο του 2010 και την τεράστια προσπάθεια που έγινε για να λυθούν τα προβλήματα. Αυτά που είπε το πρωί ο κ. Τσίπρας είναι απροκάλυπτη υιοθέτηση και υποστήριξη των αρχικών συμβάσεων για τα υποβρύχια ,και όπως έχει ενσωματώσει την ομάδα Τσοχατζόπουλου, έτσι υιοθετεί κι αυτές» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Και το κερασάκι στην τούρτα το’ βαλε όταν μίλησε για μία κατάσταση αδράνειας που παρατηρείται εδώ και δύο χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης