Λάμπρος Παναγιώτου

Μπορεί να μην είμαστε η χώρα του καφέ, είμαστε όμως η χώρα του φραπέ. Άγριος πόλεμος, λοιπόν, έχει ξεσπάσει με φόντο την καφεΐνη και το απολαυστικό ρόφημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια πόσο κοστίζει ο καφές στις επιτροπές» είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο γραμματέας της Βουλής Θανάσης Παπαϊωάννου.

Η ερώτηση που του έγινε ήταν ότι για 44 συνεδριάσεις η Βουλή πλήρωσε γύρω στα 10.000 ευρώ για καφέδες και νερά. Και πενήντα να ήταν κάθε φορά οι Βουλευτές στις αρμόδιες Επιτροπές (!) πάλι τότε ο γαλλικός θα κόστιζε με νεράκι περίπου στα 4,5 ευρώ.

Τέσσερα ευρώ ο γαλλικός
Το 1789, ήταν και τότε ακριβός;
Allons enfant de la Patrie
Le jour de gloire est arrivé…

Απέναντι από τη Βουλή λειτουργεί ένα ακόμη καφενείο, στο οποίο μπήκε λουκέτο (ρεπορτάζ: Ελεύθερος Τύπος) επειδή δεν είχε -λέει- άδεια λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιδιοκτήτες του πήραν ένα μαγαζί από τον προηγούμενο επιχειρηματία, το ανακαίνισαν και άρχισαν να το δουλεύουν. Υποτίθεται ότι ο προηγούμενος είχε άδεια λειτουργίας όπως θα πρέπει να είχε και ο πρώτος καφετζής της οδού Σέκερη.

Τελικά, τόσο ο γενικός γραμματέας όσο και οι αρμόδιοι στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής που μισθώνει τα καφενεία και τα εστιατόρια, δηλώνουν έκπληκτοι για το θέμα της αδειοδότησης. Και οι ίδιοι φαίνεται να πιάστηκαν αδιάβαστοι στην διεκπεραίωση της συγκεκριμένης εκκρεμότητας.

«Εμένα μου έγιναν όλοι οι έλεγχοι και πήρα μάλιστα και συγχαρητήρια από την υγειονομική υπηρεσία. Δεν μου βρήκαν τίποτα στις ξαφνικές επισκέψεις που μου έγιναν μετά την καταγγελία. Που να ήξερα εγώ ότι υπήρχε πρόβλημα με την άδεια; Το θέμα είναι τυπικό και σε λίγες μέρες θα την έχω στα χέρια μου» δηλώνει ο ιδιοκτήτης της Σέκερη στο zougla.gr.

«Κάποιοι προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να στρέψουν την προσοχή μας στους ανταγωνιστές υποτίθεται του Κολωνακίου και του καφετζή του Μεγάρου της Βουλής. Αυτά είναι παραμύθια. Το κάρφωμα ήρθε από μέσα ,από άνθρωπο της Βουλής, ο οποίος έχει συμφέροντα στην αγορά του καφέ. Εκείνος εποφθαλμιά στα καφενεία και στην διακίνηση των ποσοτήτων του καφέ» είπε άνθρωπος του Κοινοβουλίου για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο χώρο του κοινοβουλευτικού καφέ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης