Απέραντη θλίψη προκάλεσε η είδηση πως ο «Θεοδόσης», η αρσενική φώκια-μασκότ της Ίου, εντοπίστηκε νεκρός από σφαίρα σε παραλία του νησιού.

Το κουφάρι του θαλάσσιου θηλαστικού βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Αγία Θεοδότη. Το γεγονός βύθισε στο πένθος τους υπαλλήλους του τοπικού Λιμεναρχείου, έξω από το οποίο συνήθιζε να κάθεται ο «Θεοδόσης». Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν πως οι πρώτες εξετάσεις που έγιναν στη φώκια έδειξαν ότι ήταν θηλυκή, γεγονός που άλλαξε άρδην τα δεδομένα, καθώς -εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο- αυτό σημαίνει ότι ο «Θεοδόσης» είναι ζωντανός. Επιπλέον, διαπιστώθηκε πως τα τραύματα στο κεφάλι προήλθαν από αιχμηρό αντικείμενο και όχι σφαίρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για τον «Θεοδόση» ή για κάποια άλλη φώκια, η θανάτωση αποτελεί έγκλημα.

Η μεσογειακή φώκια που βρέθηκε νεκρή

Ο «Θεοδόσης» είχε γεννηθεί στα τέλη του 2014 σε περιοχή της Ίου και κάθε καλοκαίρι εμφανιζόταν σε παραλίες τόσο του νησιού όσο και της γειτονικής Νάξου. Μάλιστα, είχε μετατραπεί σε… φώκια-μασκότ, προκαλώντας απλόχερα χαμόγελα σε όσους είχαν την τύχη να τη δουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εντοπισμός της νεκρής φώκιας έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε κατοίκους του νησιού, καθώς έρχεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία στη Νάξο έχουν εντοπιστεί 10 αποκεφαλισμένες θαλάσσιες χελώνες.

Με πληροφορίες από naxospress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης