Τόνοι λάβας συνεχίζουν να βγαίνουν από τον κρατήρα ηφαιστείου, το οποίο εξερράγη στις 27 Νοεμβρίου, στη χερσόνησο Καμτσάτκα στο ανατολικό τμήμα της Ρωσίας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Το Πλόσκι Τολμπάτσικ έχει ύψος 3.085 μέτρα και σύμφωνα με τους επιστήμονες που παρακολουθούν την ηφαιστειακή του δραστηριότητα, περίπου 1.200 τόνοι λάβας κάνουν την εμφάνισή τους ανά δευτερόλεπτο, κάνοντας αρκετούς να μιλούν για… εικόνες Αποκάλυψης. Πριν την έκρηξη στα τέλη του Νοεμβρίου, το ηφαίστειο παρέμενε «σιωπηλό» για περίπου 40 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συγκεκριμένη χερσόνησο υπάρχουν 29 ενεργά ηφαίστεια. Η περιοχή έχει ενταχθεί στη λίστα της UNESCO με τα μέρη και τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος τουριστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Εικόνα του ηφαιστείου από το Διάστημα μέσω δορυφόρου της NASA: Με σκούρο γκρι είναι τα παλαιότερα στρώματα λάβας, με λευκό το χιόνι, με κόκκινο η βλάστηση και με κίτρινο η τρέχουσα ροή της λάβας).

Παρά τη σχετική απαγόρευση των τοπικών Αρχών, αναφορικά με τις επισκέψεις σε περιοχές κοντά στο Πλόσκι Τολμπάτσικ, αρκετοί είναι αυτοί που δεν διστάζουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και την τύχη τους… Πλέον, ο βαθμός επικινδυνότητας έχει μειωθεί κατά μια βαθμίδα (από κόκκινο σε πορτοκαλί), ωστόσο τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε παρακείμενα χωριά για προληπτικούς λόγους.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Εντυπωσιακές εικόνες από έκρηξη ηφαιστείου, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012, 15:57

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης