Μπορεί οι υπογραφές με τους Κινέζους επενδυτές για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να έπεσαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιμένει ότι «η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ δεν τελείωσε».

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega, ο Θ. Δρίτσας ανέφερε ότι «ετοιμάζονται ρυθμίσεις, όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά, που δημιουργούν έναν νέο κρατικό ΟΛΠ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Δρίτσας δεν παρέλειψε να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος φορέας που έχει αναλάβει να «τρέξει» τις αποκρατικοποιήσεις, λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει».

«Είναι παράλληλη εξουσία στην αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού. Πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο το κομμάτι της απαράδεκτης λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ» είπε και αναρωτήθηκε αν τελικά «κάνει αξιοποίηση ή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιόρλας, είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από δανειστές, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς και λειτουργεί βάσει κανόνων που θέλουμε να αλλάξουμε» ξεκαθάρισε ο υπουργός, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης σε περίπτωση που ο νέος φορέας ο οποίος θα διαδεχτεί το ΤΑΙΠΕΔ θα έχει μεγαλύτερες εξουσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Κερδισμένη η Ελλάδα από τη συμφωνία για τον ΟΛΠ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης