Eίναι στιγμές που δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος την αθλιότητα, χωρίς να κινδυνεύει να πάρει πάνω του λίγο από το βαρύ της «άρωμα». Είναι οι στιγμές εκείνες που νιώθεις την ανθρώπινη ανάγκη να ξεφύγεις από τις φωταγωγημένες οδούς της πολιτικής σου ορθότητας και να ολισθήσεις στα σοκάκια του αγοραίου λόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι τόσο η οργή που σε ωθεί στα κακόφημα αυτά σοκάκια αλλά κυρίως το λογικό αδιέξοδο στο οποίο διαπιστώνεις πως φτάνεις, όταν προσπαθήσεις να κατανοήσεις κώδικες και συμπεριφορές που είναι έξω από κάθε όριο ηθικής, λογικής αλλά κυρίως κοινής ανθρωπιάς.

Με την σύζυγο-κόρη του κ. ΑναστασιάδηΟ λόγος για τον πολύ κ. Γιάννη Μισιρλή, ιδιοκτήτητη της εταιρείας «ανάπτυξης γης» Y.A.M. IMPERIO PROPERTIES LTD, σύζυγο της Ινώς Αναστασιάδη-κόρης του Προέδρου της Κυπριακής Δημομοκρατίας και  ο οποίος, εν μέσω της τραγωδίας που βίωνε και εξακολουθεί να βιώνει η πατρίδα «του» και στην οποία -με τον ένα ή άλλο τρόπο- πρωταγωνίστησε ο πεθερός του και Πρόεδρος της χώρας, έκρινε πως μπορούσε να κάνει πλάκα μέσω twitter, με ένα τρόπο που είναι έξω από κάθε όριο προκλητικότητας.

Σε ένα μήνυμά του, λοιπόν, στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο, έχοντας αναρτήσει φωτογραφία που εμφανίζει απεγνωσμένους συμπατριώτες «του» μπροστά σε κάποιο ΑΤΜ, «χαριτολογεί» γράφοντας «μη βιάζεστε, υπάρχουν λεφτά για όλους», αντιμετωπίζοντάς τους εμφανώς ως μικρά κακόμοιρα ανθρωπάκια, αφού δεν είχαν την τύχη της οικογένειάς του να έχουν πρόσβαση σε εταιρείες που, τρεις μόνο μέρες πριν από το Εurogroup που «πρότεινε» το κούρεμα των καταθετών, βγάζουν στο εξωτερικό 21 εκατομμύρια ευρώ «για αγορά ακινήτου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αμέσως επόμενό του μήνυμα, ο Γιάννης Μισιρλής, πάει κι ένα βήμα παραπέρα, εξακολουθώντας να χλευάζει τους συμπατριώτες του οι οποίοι -παρ’ εμπιμπτόντως- με τις υπογραφές του πεθερού του καταστράφηκαν. Ο «καλαμπουρτζής» λοιπόν γαμπρός του προέδρου, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία μιας ουράς που έχει σχηματιστεί έξω από ένα σουβλατζίδικο με την επωνυμία «Διομήδης», «κάνει πλακίτσα» γράφοντας «diomides run», λογοπαίγνιο που παραπέμπει σαφώς στην γνωστή έκφραση «bank run» και η οποία αναφέρεται σε περιπτώσεις όπως της πατρίδας «του» κατά τις οποίες, πανικόβλητοι αποταμιευτές σχηματίζουν ουρές έξω από τις χρεοκοπημένες τράπεζες μήπως και καταφέρουν να σώσουν «ο,τιδήποτε αν σώζεται…»

Και μετά από τόσο λόγο περί χιούμορ, ας ελπίσουμε πως δεν θα προκύψει σε κάποιο εγγύς ή απώτερο μέλλον κάποια τραπεζική «κίνηση» της εταιρείας του «χωραταζή» Γιάννη Μισιρλή, παρόμοια με κείνη της Λούτσιος & Υιοί ΕΠΕ, προκειμένου και η Y.A.M. IMPERIO PROPERTIES LTD «να προβεί στην αγορά κάποιου ακινήτου…»

Γιατί, τότε είναι που θα πέσει το πραγματικό γέλιο. Και επίσης τότε είναι που θα φανεί αν, ο γαμπρός του Αναστασιάδη, είναι τελικά ένας αληθινός «χιουμορίστας»…

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ και τι απαντά ο πρόεδρος της Κύπρου

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης-Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης