Του Φώτη Τριάρχη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μπαράζ επαφών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, επιδιώκει η κυβέρνηση να επιταχύνει τις εξελίξεις ως προς τη συμφωνία αλλά και να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» της έλλειψης ρευστότητας.

Oι κορυφαίοι του οικονομικού επιτελείου επιδίδονται σε αγώνα δρόμου με ταξίδια σε Παρίσι και ΦρανκφούρτηΌπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση όλοι οι κορυφαίοι του οικονομικού επιτελείου επιδίδονται σε αγώνα δρόμου με ταξίδια σε Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Το απόγευμα της Τρίτης (στις 17.30) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα συναντηθούν εκτάκτως με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος είναι συγκεκριμένος: Την Τετάρτη συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΚΤ και οι Δραγασάκης-Τσακαλώτος θα επιχειρήσουν να πείσουν τον Ντράγκι να μην προχωρήσει σε νέο κούρεμα των ενεχύρων που θα περιορίσει τις ελληνικές τράπεζες και θα ενισχύσει την χρηματοπιστωτική ασφυξία της χώρας.

Επίσης, την Τρίτη στις 09:00 ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κ. Μισέλ Σαπέν, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλες όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Στόχος όλων αυτών των επαφών – που χαρακτηρίζονται από το μέγαρο Μαξίμου ως «εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της διαπραγμάτευσης» – είναι να υπάρξει μια πρώτη ανάσα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, παρά τις αντιδράσεις του ΔΝΤ που ζητά μετ’ επιτάσεως να υπάρξουν παρεμβάσεις σε εργασιακό-ασφαλιστικό πριν ανοίξει η «κάνουλα» της ρευστότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θέλει η συμφωνία-πακέτο να καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας έως το 2017.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης