Εν μέσω εντάσεων, διαξιφισμών και έντονων αντιπαραθέσεων ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένταση κορυφώθηκε τα μεσάνυκτα, μετά το πέρας των δευτερολογιών των κ.κ. Τσίπρα και Σαμαρά. Η «πάσα» που έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατργούγκαλο για να απαντήσει στις καταγγελίες περί προμήθειας στις εργολαβικές συμβάσεις, δυναμίτισε το κλίμα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τα έδρανα.

Τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, εμφανώς επηρεασμένος από την προηγούμενη κόντρα με την Πρόεδρο της Βουλής, όσο και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επιτέθηκαν στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία καταγγέλθηκε για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής…

Από τη μεριά της, η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε την αναφορά του αρχηγού της ΝΔ, ενώ στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο προκειμένου να απαντήσει επι προσωπικού, καθώς νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για τα εργολαβικά συμφωνητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εκείνο το σημείο διαμαρτυρήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αποτέλεσμα η πρόεδρος να αναφέρει: «Προφανώς ο εκνευρισμός σας έχει να κάνει με την δέσμευση του πρωθυπουργού για έρευνα στην λίστα Λαγκάρντ» .

Αμέσως ο πρόεδρος της ΝΔ τής είπε: «Δεν σας επιτρέπω και είναι η τελευταία φορά που δεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά».

Φεύγοντας από την αίθουσα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, έλεγε ότι αυτά που συμβαίνουν είναι ντροπή και ότι «η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν συμπεριφέρεται ως πρόεδρος ολόκληρης της Βουλής αλλά ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι φωνές και οι εντάσεις συνεχίστηκαν, με τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, να αναφέρει ότι ως πρόεδρος της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι κατώτερη των περιστάσεων και τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση, να παρέχει στήριξη στην πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας πως έπραξε ορθά.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Kαθίστε κάτω κ. Σαμαρά. Θα μιλήσει ο κ. Κατρούγκαλος και μετά εσείς

Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Ντροπή σου

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καθίστε κάτω και μην απειλείτε το προεδρείο…

Φωτογραφίες από την αποχώρηση:



Το πρώτο επεισόδιο Σαμαρά – Κωνσταντοπούλου

Μια αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε «εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής» έφερε αποδοκιμασίες στην αίθουσα, ωστόσο, η κα Κωνσταντοπούλου πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Μετά το πέρας της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ η Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε χαρακτηριστικά «Διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανακουστούν σε αυτή τη Βουλή. Ιδίως που σήμερα επισκέπτεται τη χώρα ο εκπρόσωπος του Υπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οφείλατε να είστε εγκρατής».

Η δήλωση αυτή έφερε την οργισμένη απάντηση του Αντώνη Σαμαρά φώναξε «Εγώ λογοκρισία δεν δέχομαι». Η κα Κωνασταντοπούλου απάντησε αμέσως: «Ανοίξτε το μικρόφωνο στον κ. Σαμαρά γιατί αισθάνεται ότι λογοκρίνεται μετά από 27 λεπτά».

Οργισμένος ο Αντώνης Σαμαράς ανταπάντησε «Εγώ δεν δέχομαι λογοκρισία, δεν δέχομαι λογοκρισία για αυτό το κόμμα. Είμαι σε αυτή την αίθουσα 27 χρόνια. Τέτοια συμπεριφορά δεν έχω ξαναδεί από κανέναν πρόεδρο της Βουλής. Δεν έχω μιλήσει τόσο καιρό. Δεν δέχομαι τέτοια συμπεριφορά για αυτό το κόμμα που έδωσε τα πάντα για τη δημοκρατία και το ύφος αυτού του Κοινοβουλίου. Τελειωμένα. Τέτοια συμπεριφορά δεν δεχόμαστε και το εννοώ».

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ για τις ομιλίες στη Βουλή:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης