Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε εκ νέου στο βήμα της Βουλής για να παρουσιάσει τη δευτερολογία του.

«Ο Σαμαράς όσο ήταν πρωθυπουργός, δεν σύχναζε στη Βουλή» ανέφερε ο πρωθυπουργός, λέγοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κύριε Σαμαρά, θέλουμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο που εσείς οδηγήσατε την Ελλάδα. Δεν σας τιμά κ. Σαμαρά το γεγονός ότι παρείχατε ασυλία στον Παπασταύρου. Δεν άκουσα κουβέντα από τον Σαμαρά για την ασυλία στην ολιγαρχία. Όλοι θα ελεγχθούν στη λίστα Λαγκάρντ. Έχει άλλους 2.062 Παπασταύρους η λίστα Λαγκάρντ και θα ελεγχθούν όλοι».

«Ο Σαμαράς δεν έθεσε ποτέ ζήτημα ανθρωπιστικής κρίσης. Πάντα μίλαγε για success story» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας:

«Δεν μας ενδιαφέρει η στήριξη των ΜΜΕ, αλλά η στήριξη του ελληνικού λαού. Όλα όσα μας έλεγε η ΝΔ δεν ήταν ανάπτυξη. Ποιος πραγματικά ζητάει ομαδικές απολύσεις, όταν η αγορά εργασίας έχει διαλυθεί; Αφήσατε 2,7 δισ. ευρώ λιγότερα από το πλεόνασμα που λέγατε, 2,5 δισ. ευρώ ταμειακό έλλειμμα. Μήπως τις ομαδικές απολύσεις τις ζητάνε οι τράπεζες; Στο μυαλό του Σαμαρά υπάρχει είτε μνημόνιο ή κωλοτούμπα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως «δεν θα αποδεχτούμε τα μέτρα για τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση έχει δεσμευτεί».

«Θα βγάζατε τη χώρα από το μνημόνιο με πλεόνασμα 0,3% και με στασιμότητα, όχι ανάπτυξη;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει σχέδιο πραγματικής διαπραγμάτευσης κι εσείς κάθεστε χαιρέκακα και περιμένετε να αποτύχουμε».

Τέλος, κάλεσε την Αντιπολίτευση να υιοθετήσει τις «δικές μας “κόκκινες” γραμμές, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας».

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης