Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (19.45) χωρίς κάποιο αποτέλεσμα η δίωρη θυελλώδης συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης, Άννας Διαμαντοπούλου, με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Η υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτεργατών, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και τελικά να ανασταλεί η προγραμματισμένη 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι ναυτεργάτες για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης, ακούγονταν φωνές και από την κα Διαμαντοπούλου και από τους εκπροσώπους της ΠΝΟ, με κάποιους από τους τελευταίους να λένε: «Εμείς θα την κάνουμε την απεργία και θα κάνουμε και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο».

«Δεν μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του υπουργείου, ωστόσο θα συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε» είπε ο γενικός γραμματέας της Π.Ν.Ο., Γιάννης Χαλάς.

Από την πλευρά της, η κα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για προειλημμένες αποφάσεις από κάποιους συνδικαλιστές και για απειλές για απεργίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που «δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές». Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα να πρυτανεύσει η λογική κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης για το ΝΑΤ, διαβεβαίωσε ότι ο οίκος Ναύτου θα παραμείνει ως έχει και απλώς μεταφέρονται οι παροχές σε είδος στον ΕΟΠΙ, όπως γίνεται με όλα τα ταμεία, κάνοντας λόγο για καλύτερη εξυπηρέτηση των ναυτικών. Τέλος, κάλεσε τους ναυτεργάτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μετά τη συνάντηση, η κυρία Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Οι τελευταίες πληροφορίες (21.09) κάνουν λόγο για αναβολή της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ν.Ο., η οποία επρόκειτο να συνεδριάσει απόψε το βράδυ, προκειμένου να εξετάσει νέο έγγραφο το οποίο παρέδωσε η υπουργός Ανάπτυξης προς τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτεργατών σχετικά με την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΙ.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος- Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης