Ανεβαίνει το οικονομικό και πολιτικό θερμόμετρο, καθώς ακολουθεί ένα διήμερο εξελίξεων με τις συνεδριάσεις του EuroWorking Group, σήμερα, Μ. Τετάρτη και τη Μ. Πέμπτη.

Σήμερα, πρώτη ημέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 16.00 κι ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Μόσχα, η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει το ελληνικό πακέτο των μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα «αντιμέτρα» που θα προτείνει η κυβέρνηση αναμένεται να είναι βελτιωμένα καθώς στόχος είναι η επίτευξη ελάχιστης συμφωνίας προκειμένου να ανοίξει η «κάνουλα» της ρευστότητας.

Οι Βρυξέλλες πάντως εμφανίζονται πρόθυμες να συνδράμουν στο έργο της επίτευξης ενός μίνιμουμ -έστω- deal έτσι ώστε να δοθεί μία «ανάσα» ρευστότητας στην Ελλάδα.
  
Την ίδια ώρα, η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Ευρώπη, η οποία εμφανίζεται να τηρεί αυστηρή στάση ως προς τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα να μη σπάσει τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις κυρώσεις κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι της Μ. Τρίτης επέστρεψαν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών με τους οποίους συναντήθηκαν oι Έλληνες τεχνοκράτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης