Σε άβολη θέση φέρεται να βρέθηκε, στο Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς οι ομόλογοί του φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα ασφυκτικό κλίμα κατά τη διάρκεια της 3ωρης και πλέον συνεδρίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Bloomberg, κατά τη συνεδρίαση (ξεκίνησε στις 9.00 και ολοκληρώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής) ο κ. Βαρουφάκης δέχτηκε «σφυροκόπημα» από τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομιών, οι οποίοι του άσκησαν έντονη κριτική λόγω της άρνησής του να παρουσιάσει μέτρα για την βελτίωση της εικόνας της οικονομίας της Ελλάδας και την εκταμίευση βοήθειας.

Οι υπουργοί της ευρωζώνης, αναφέρει το δημοσίευμα, δήλωσαν ότι οι χειρισμοί του Γ. Βαρουφάκη στις συνομιλίες ήταν ανεύθυνοι και τον κατηγόρησαν ότι χάνει χρόνο, ότι είναι «ερασιτέχνης» και «τζογαδόρος», σύμφωνα με μία εκ των πηγών.

Το βαρύ κλίμα στις συνομιλίες στη Ρίγα «επιβεβαίωσε» και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, ο οποίος «τιτίβισε» ότι επικράτησαν ανησυχίες στο Eurogroup για την περιορισμένη πρόοδο στις συνομιλίες με την Ελλάδα και ότι είναι επείγουσα ανάγκη να επισπευστούν οι διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχετικό δημοσίευμα

«Κρίσιμο του Eurogroup της 11ης Μαϊου»

«Ο χρόνος τελειώνει» τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος του Eurogroup, δηλώνοντας ότι υπάρχει κάποια πρόοδος, αλλά οι διαφορές με την Ελλάδα είναι μεγάλες.

«Ο επικεφαλής του Eurogroup κατέστησε σαφές ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να εκταμιευθούν χρήματα», ενώ τόνισε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο Eurogroup του Μαϊου. Επίσης τόνισε ότι: «η ελληνική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στις χρηματοοικονομικές της υποχρεώσεις και πως πρέπει να γίνει δουλειά με τους θεσμούς γρήγορα, και μετά να υπάρξει μια πολιτική απόφαση από εμάς».

«Έχει σημειωθεί πρόοδος αλλά περιορισμένη» δήλωσε αμέσως μετά ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβίσι Πιερ Μοσκοβισί.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης