Την ανάγκη για την επίτευξη συμφωνίας μέχρι τα τέλη Μαΐου επεσήμανε η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα συναντήσουμε τον πρωθυπουργό Τσίπρα στην Ρίγα και θα δούμε τότε αν θα δοθεί η δυνατότητα για συνομιλίες»«Θα συναντήσουμε τον πρωθυπουργό Τσίπρα στην Ρίγα και θα δούμε τότε αν θα δοθεί η δυνατότητα για συνομιλίες. Οι συνομιλίες πρέπει βεβαίως να επιταχυνθούν.

Επιθυμούμε να γίνει ουσιαστική πρόοδος στο πλαίσιο στο οποίο λαμβάνονται αποφάσεις, όπως στο Brussels Group, διότι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου προβλέπει να υπάρχει πρόγραμμα ως το τέλος Μαΐου και αυτό είναι απαραίτητο, καθώς η παράταση τελειώνει στο τέλος Ιουνίου. Όλοι ενδιαφερόμαστε να ολοκληρώσουμε ως το τέλος Μαΐου. Όταν θα του μιλήσουμε, σίγουρα θα το θέσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Γερμανίδα καγκελάριος μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, η Ελλάδα έχει ανάγκες που δεν μπορούν να περιμένουν, καλώντας και τις δύο πλευρές να επιταχύνουν τις διαβουλεύσεις.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως όλοι θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ και οι δύο δήλωσαν πως είναι «ανοιχτοί σε συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα στη Ρίγα».

Νωρίτερα, αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης στη Ρίγα, όμως, όπως τόνισε, «σε μια τέτοια συνάντηση δεν θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, για τις οποίες αποφασιστικό λόγο έχουν οι συνομιλίες με το σχήμα που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Ντάισελμπλουμ: «Δεν είναι πιθανή μια συμφωνία με την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα»

«Δεν είναι πιθανή η επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα μέσα σε αυτή την εβδομάδα», δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση για το χρέους και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα ληφθεί κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της χώρας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και όχι στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Δεν είναι στην ημερήσια διάταξη για την Παρασκευή» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL. «Νομίζω ότι είναι μάλλον απίθανο» πρόσθεσε.

Το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε δηλώσει ότι η συμφωνία είναι θέμα «μίας εβδομάδας». «Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για να μην ολοκληρωθεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης