Χείρα βοηθείας από την Αστυνομία είχαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στα….. δύσκολα, σύμφωνα με την προστατευόμενη μάρτυρα που κατέθεσε το πρωί, από την ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ, στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η προστατευόμενη μάρτυρας με τον κωδικό Β κατέθεσε και αυτή με αλλοιωμένη φωνή, μέσω ηχητικού συστήματος τηλεδιάσκεψης και μίλησε για όσα έζησε κατά τη διάρκεια της ένταξης της στην οργάνωση, επί ενάμιση χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατάθεση της, η μάρτυρας είπε πως οι πορείες των χρυσαυγιτών είχαν πάντα τη συνοδεία αστυνομικών λόγω των καλών σχέσεων του Γ. Πατέλη με τον τότε διοικητή του ΑΤ Νίκαιας ο οποίος, όποτε υπήρχε, πρόβλημα «καθάριζε». Χρυσαυγίτης και ο ίδιος, όπως ανέφερε η γυναίκα, τους βοηθούσε αμέσως μόλις τον έπαιρναν τηλέφωνο. « Μάλιστα μια φορά που ο Πατέλης κατηγορήθηκε για το ξυλοδαρμό μιας εγκύου το είπε σε εκείνον και ούτε δικογραφία έγινε ούτε τίποτα….» πρόσθεσε η προστατευόμενη μάρτυρας η οποία κατέθεσε πως πήγε στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας, ανταποκρινόμενη σε κάλεσμα της Χρυσής Αυγής μέσω facebook για συγκέντρωση στα γραφεία της στη Νίκαια γιατί θα πήγαιναν Πακιστανοί να τα σπάσουνε , κάτι βέβαια που ουδέποτε έγινε.

«Στα γραφεία πήγαινα δύο φορές την εβδομάδα και μας μίλαγε ο Πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης για την ιδεολογία της ΧΑ, που ήταν να καθαρίσει η χώρα μας από τους Πακιστανούς και όλους του ξένους.. Μας έλεγαν για την Άρια φυλή, για τη ναζιστική ιδεολογία και ότι το ολοκαύτωμα των Εβραίων ποτέ δεν έγινε και είναι ψέμα… Μας έλεγαν ότι τους Πακιστανούς τους χτυπάμε ..». Η προστατευόμενη μάρτυρας κατέθεσε πως τόσο ο Γ. Πατέλης όσο και ο Γ Λαγός τους καλούσαν να εκτελούν τις εντολές και να μη ρωτούν ενώ ιεραρχικά θα τους ενημέρωνωαν για κάθε περιστατικό γιατί «υπάρχει εντολή από πάνω».

«Το καλοκαίρι του 2013 είχα αποφασίσει να φύγω όταν ο Γ. Τσακανίκας μας περιέγραψε ένα φρικιαστικό περιστατικό. “Μας είπε ότι μια μέρα κατεβαίνανε με άλλο έναν (σ.σ. χρυσαυγίτη) από ένα βουνό και πέσανε πάνω σε δύο Πακιστανούς. Ο ένας κατάφερε τα φύγει ο άλλος έφαγε τόσο ξύλο που κλότσαγαν το κεφάλι του λες και βαράγανε πέναλτι. Παίζει και να έχει πεθάνει”, είπε μεταξύ άλλων η μάρτυρας η οποία τόνισε αναφερόμενη στη δολοφονία του Π. Φύσσα. «Για να γίνει μια τέτοια δολοφονία σε βάρος Έλληνα έπρεπε κάποιος να δώσει εντολή. ωστόσο όταν έγινε εγώ είχα ήδη φύγει από ΧΑ.. Προσωπικά δεν περίμενα η ΧΑ να φτάσει σε φόνο και δη Έλληνα…»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάρτυρας χαρακτήρισε τον Γιάννη Λαγό ως την «πλάτη» της Τοπικής Νίκαιας, γιατί «ήταν το καμάρι της Χρυσής Αυγής. Το να χτυπήσουνε πακιστανούς ήταν το χόμπι τους δεν τους βλέπανε για ανθρώπους…Το οκ το έδινε ο Μιχαλολιάκος, το έλεγε στο Λαγό ο Λαγός στο Πατέλη και οι εντολές εκτελούνται» είπε, δίνοντας το στίγμα της δομής της Οργάνωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης