Εν μέσω αποθέωσης ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε από τα Προπύλαια για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι η νίκη αυτή αποτελεί «νίκη όλων των λαών της Ευρώπης που μάχονται κατά της λιτότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία» αναφώνησε εν μέσω αποθέωσης στα Προπύλαια ο Αλέξης Τσίπρας ​

«Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Η ελπίδα έγραψε ιστορία. Ο ελληνικός λαός έδωσε καθαρή, ισχυρή και αδιαμφισβήτητη εντολή» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις, επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και αφήνει πίσω της τη λιτότητα της καταστροφής, τον φόβο και τον αυταρχισμό και μια πενταετία ταπείνωσης και οδύνης. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά με ελπίδα και αξιοπρέπεια».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την υπόσχεση ότι το κόμμα του θα εργαστεί σκληρά για να υλοποιήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα.

«Ο λαός μας είναι χαρακτηριστικό δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει. Σήμερα έχουμε ένα πανηγύρι, μια γιορτή. Από αύριο ξεκινάμε τη σκληρή δουλειά» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως «η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τον φαύλο κύκλο της λιτότητας στην πατρίδα και ακυρώνει σήμερα τα μνημόνια της καταστροφής, και καθιστά την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό μας πλαίσιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα των ελίτ ηττήθηκε… Αν κάποιος νίκησε σήμερα είναι η Ελλάδα του μόχθου, η Ελλάδα που αγωνίζεται» είπε και έκανε λόγο για ένα τετραετές σχέδιο δράσης, το οποίο θα δώσει τον χρόνο στη χώρα να σταθεί στα πόδια της, να βγει από την κρίση, χωρίς όμως να δημιουργεί τεράστια ελλείμματα, αλλά και χωρίς να παράγει ανέφικτα και εξωπραγματικά πλεονάσματα».



«Ξανακερδίζουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια του λαού μας» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες «να σηκώσουμε τον ήλιο της Δικαιοσύνης πάνω από την Ελλάδα»

«Θα ξαναχτίσουμε την πατρίδα σε νέες βάσεις Δικαιοσύνης» υποσχέθηκε, διαμηνύοντας ότι η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί και να διαψεύσει τις Κασσάνδρες που μιλούν εδώ και καιρό για καταστροφή της χώρας. Η διαπραγμάτευση αυτή, όπως είπε, δεν σημαίνει «αμοιβαία καταστροφική ρήξη ούτε και συνέχιση της υποταγής».

«Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία για μια νέα αρχή σε Ελλάδα και Ευρώπη, για μια νέα σχέση, στηριζόμενη στον αλληλοσεβασμό και την εμπιστοσύνη».

Πανηγυρικό κλίμα στα Προπύλαια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης