Αντίθετος στη δημιουργία δημόσιας εταιρίας για την κατασκευή και διαχείριση αγωγών ρωσικού φυσικού αερίου εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς.
 
Κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ο κ. Δημαράς εξέφρασε ισχυρές ενστάσεις για την προσθήκη άρθρου-τροπολογίας στο Νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια, με στόχο τη δημιουργία εταιρείας του Δημοσίου με σκοπό την κατασκευή και διαχείριση αγωγών φυσικού αερίου.
 
Αφενός, χαρακτήρισε άκαιρη την ένταξη ενός μεμονωμένου άρθρου για την ενέργεια σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο που αφορά στην απόδοση της ελληνικής Ιθαγένειας σε παιδιά δεύτερης γενιάς, αφετέρου, όπως σχολίασε, υποβαθμίζει την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης χωρίς να δίνει δείγματα επιθυμίας στροφής σε ένα άλλο ενεργειακό μοντέλο, που ήταν τόσο προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προϋπόθεση της προεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους.
 
Ο κ. Δημαράς ζήτησε να  αποσυρθεί το άρθρο και δήλωσε ότι «ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ως Οικολόγος, έχω σοβαρές επιφυλάξεις. Θεωρώ ότι μια τέτοια τροπολογία απαξιώνει ένα νομοσχέδιο-τομή για τη χώρα μας, το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια.

Αλλά και επί της ουσίας έχω ενστάσεις. Θα κατανοούσα μια τέτοια πρόταση μόνον αν ήταν ενταγμένη σε ένα σχέδιο μετάβασης από τη σημερινή κατάσταση, στην απεξάρτηση από τη χρήση ορυκτών καυσίμων, η οποία οδηγεί σε ανθεκτική, βιώσιμη, και αυτάρκη οικονομία και κοινωνία. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο, πολλοί μιλούν για βιωσιμότητα και αειφορία, αλλά στην πράξη τα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση είναι δειλά και ανεπαρκή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μεγάλες επιχειρήσεις γίνονται στις μονάδες ορυκτών καυσίμων, για παράδειγμα η “Πτολεμαΐδα 5”, και τώρα στους αγωγούς. Περιμένουμε ένα νόμο πλαίσιο, το έχουμε συζητήσει και με τον κ. Λαφαζάνη, για τη στρατηγική και το σχεδιασμό της ενεργειακής πολιτικής, με ένταση στις ανανεώσιμες πηγές και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης