Για παράβαση κάθε «πανεπιστημιακής δεοντολογίας» κατηγορεί τις πρυτανικές αρχές της Νομικής Σχολής ο τοµεάρχης Παιδείας της Νέας ∆ηµοκρατίας και τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης με αφορμή την πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ως ομιλητή για την πανηγυρική τελετή της 25ης Μαρτίου. Ευθύνες επιρρίπτει ο κ. Φορτσάκης και για τη στάση των πρυτανικών αρχών στο ζήτημα της κατάληψης.

«Οι πρυτανικές αρχές, αφού επί τετραήµερο, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, αδιαφόρησαν για τη κατάληψη της Νοµικής Σχολής και ανέχθηκαν την καταστροφική παρουσία των παρανόµων καταληψιών µέχρι να αποφασίσουν οι ίδιοι να αποχωρήσουν, τώρα, κατά παράβαση της µεγάλης παράδοσης του Πανεπιστηµίου Αθηνών, αλλά και κάθε πανεπιστηµιακής δεοντολογίας, προσκάλεσαν ως οµιλητή για την πανηγυρική τελετή της 25ης Μαρτίου στη Μεγάλη Αίθουσα τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φορτσάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνει στη σηµαντική αυτή τελετή πάντοτε καλείται ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας, ως το ανώτατο εθνικό και θεσµικό σύµβολο, ενώ ο πανηγυρικός εκφωνείται από αναγνωρισµένο καθηγητή, ιστορικό, ο οποίος τώρα παραµερίστηκε, παρότι του είχε αρχικά ανατεθεί να οµιλήσει.

«Μόνον επί Χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήµα της Αίθουσας Τελετών» σημειώνει και παρατηρεί ότι η υποβάθµιση του πανεπιστηµίου σε βήµα πολιτικής εξυπηρέτησης οδηγεί µοιραία στην περαιτέρω απαξίωσή του».

Τέλος καλεί τις πρυτανικές αρχές να μην «εξανεμίσουν ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπρέπειά τους στη µικροπολιτική σκοπιµότητα» και κλείνει με ένα δηκτικό σχόλιο: «Εκτός και αν αποφάσισαν να συνοδεύσουν στην συνέχεια τον κ. Πρωθυπουργό στην πλατεία Συντάγµατος και σύρουν µαζί του τον χορό µε τις µουσικές του κ. Υπουργού Εθνικής Άµυνας…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Έληξε η κατάληψη στη Νομική

Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη στη Νομική

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης