Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μετά το πέρας της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοραή, μετατοπίστηκε στην ψαροταβέρνα του Γιάννη… Μια απλή ταβέρνα, όχι πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως συμβαίνει σε όλα τα «παράνομα» φλερτ, έτσι και σ’ εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μαρινάκη ο τόπος συνάντησης έπρεπε να απέχει από τα αδιάκριτα βλέμματα…

Στην πολιτική κουζίνα, πρωταγωνιστές ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου. Την παρέα τη συμπλήρωναν τέσσερις συνεργάτες τους.

Σε κλίμα ιδιαίτερα χαλαρό, όπως ήταν αναμενόμενο, το περιεχόμενο της συζήτησης περιεστράφηAπό τη συγκέντρωση στην πλ. Κοραή γύρω από τις επερχόμενες εκλογές και τις πιθανές συμμαχίες. Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας φώναζε νωρίτερα στην πλατεία Κοραή «θα διώξουμε τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες του λιμανιού» αποτελούσε άλλη μία ρητορική κορώνα προς τους παρευρισκομένους στη συγκέντρωση, προφανώς, και όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι λεπτομέρειες των παρασκηνίων παραμένουν πάντοτε υπόθεση των επιτελείων, καθ’ όσον στην πολιτική γίνονται πράγματα που δεν λέγονται και λέγονται πράγματα που δεν γίνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για τη 18η Μαΐου και τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ξεκινήσει. Η μάχη θα δοθεί μέχρι τέλους. Οι δημοσκοπήσεις ανατρέπουν τα μέχρι πρότινος δεδομένα και τις ισορροπίες.

Ωστόσο, η σιωπηρή αποδοχή της ΝΔ απέναντι στην υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας έρχεται τρίτος στις σφυγμομετρήσεις, καθιστούν το δίδυμο Μαρινάκη-Μώραλη ικανό να ρυθμίσει τις εξελίξεις στον Πειραιά.

Η Ρένα Δούρου με συνεργάτη της

Το τραπέζι των συνδαιτημόνων

Η ομιλία και η μεταμεσονύκτια συνάντηση

Το απόβραδο της Παρασκευής ξεκίνησε η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή της υποψήφιας περιφερειάρχη Ρένας Δούρου.

Στην εκδήλωση έδωσαν επίσης το παρών οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Γαβρίλης και Παναγιώτης Χατζηπέρος, καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θ. Δρίτσας.

Λίγο μετά τις 23.00 η πλατεία άδειασε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε. Η κομματική σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα κατηφόρισε προς την οδό Χατζηκυριάκου και κατευθύνθηκε στην ψαροταβέρνα όπου συνέφαγε με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του προέδρου του Ολυμπιακού έκαναν αισθητή την παρουσία τους, χτενίζοντας την περιοχή και ως εκ τούτου κατέστη αδύνατη η προσέγγιση στο μαγαζί, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν επέτρεπε επίσης την πρόσβαση, δηλώνοντας στους περαστικούς ότι το κατάστημα είναι κλειστό. Τελικά, η παρέα πλήρωσε τον λογαριασμό και εξήλθε από την κεντρική είσοδο γύρω στις 2.15 τα ξημερώματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης