Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι δανειστές έναντι των ελληνικών προτάσεων. Σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι έχει γίνει ένα βήμα προς τα εμπρός.

«Με την σύγκληση της έκτακτης Συνόδου ήθελα να εξασφαλίσω ότι όλοι οι ηγέτες είναι στην ίδια πολιτική σελίδα» τόνισε και πρόσθεσε: «Οι νέες ελληνικές προτάσεις είναι ένα θετικό βήμα… Η Ελλάδα πρέπει τώρα να συνεργαστεί με τους θεσμούς για απτά αποτελέσματα στο Eurogroup της Τετάρτης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε πως «δεν είναι ώρα τώρα να συζητήσουμε για το θέμα της ελάφρυνσης χρέους» ενώ για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων είπε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί «αυτή την εβδομάδα».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε αβέβαιος σχετικά με το εάν ορισμένες από τις προτάσεις έχουν υφεσιακό χαρακτήρα και παρέπεμψε στην αξιολόγησή τους από τους θεσμούς. Eκτίμησε πως οι προτάσεις της Ελλάδας ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των θεσμών και έδωσε έμφαση στον στόχο που είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως το τέλος της εβδομάδας.

Ο κ. Γιούνκερ  ξεκαθάρισε πως «δεν συζητήθηκε σήμερα ενδεχόμενο capital controls» και όπως είπε, προτάθηκε στην Ελλάδα πρόγραμμα 35 δις έως το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης