Στο κάλεσμα ενότητας που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς για τη «Νέα Ελλάδα» ανταποκρίθηκαν τόσο ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος όσο και ο ανεξάρτητος βουλευτής Λευκάδος Θεόδωρος Σολδάτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σημερινές τους επιστολές δηλώνουν το «παρών» στο προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά, επικαλούμενοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει επί μακρόν η χώρα μας, τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν με σύμπνοια, έτσι ώστε η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Ελλήνων.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Σολδάτος αναφέρει ότι «η μάχη που δίνουμε για να ξεπεραστούν τα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εδώ και δεκαετίες στην πατρίδα μας είναι πιο αποτελεσματική για τον καθένα μας μέσα από τις γραμμές της ΝΔ, που είναι ο πολιτικός οργανισμός στον οποίο για μια ακόμη φορά έχει εναποθέσει την ελπίδα του η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».

Στην επιστολή του ο κ. Σολδάτος τονίζει ειδικότερα ότι ανταποκρίνεται στο προσκλητήριο που ο πρωθυπουργός απηύθυνε από το συνέδριο της ΝΔ για «μια Νέα Ελλάδα». Ολόκληρη η επιστολή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρών» δηλώνει στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για ανασύσταση της Κεντροδεξιάς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος πλέκει το εγκώμιο του πρωθυπουργού αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο Αντώνης Σαμαράς συνδυάζει την εργατικότητα και την αποφασιστικότητα για την ανασυγκρότηση της χώρας».

Ολόκληρη η επιστολή:

Ποιοι είναι οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Σολδάτος

Θ. Σολδάτος

Προσωπικά στοιχεία:

Γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1957. Έγγαμος με την Ιωάννα Σάλτα και πατέρας τεσσάρων παιδιών, του Φώτη, της Σωτηρίας, του Σταύρου και της Βασιλικής.

Επάγγελμα:

Φυσικός, με δραστηριότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση ως ελεύθερος επαγγελματίας. Κατά την περίοδο 1982-1986 δίδαξε στο κολέγιο «St John’s Greek Orthodox College» της Μελβούρνης. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό, 1986-1987.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες:

Βουλευτής Λευκάδας με τη ΝΔ κατά την περίοδο 2007 – 2012. Τέθηκε εκτός της Κ.Ο. της ΝΔ τον Νοέμβριο του 2012, αφού στην ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό ψήφισε «παρών» στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης και «ναι σε όλα».

Μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην υποεπιτροπή για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση του προβλήματος των Ναρκωτικών, της Βουλής.

Κώστας Μαρκόπουλος

Ο Κώστας Μαρκόπουλος γεννήθηκε στις 28-12-1960. Είναι χειρουργός θώρακος και αγγείων και κατάγεται από την Κάρυστο. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Παγκράτη (διακ/τρια) και πατέρας δύο παιδιών.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

1977 : εγγραφή στην ΟΝΝΕΔ

1978-84 : μέλος ΔΑΠ Ιατρικής Αθηνών

1982-84 : μέλος Κ.Σ. της ΕΦΕΕ

1985-86 : μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ, γραμματέας ΜΑΚΙ, υπό την προεδρία Β. Μεϊμαράκη

1987-89 : περιφερειάρχης Ηπείρου και Δυτ. Ελλάδος της ΝΔ

1989-93 : αντιπρόεδρος Εθν. Ιδρύματος Νεότητας (κυβέρνηση Μητσοτάκη)

1992 : συμμετοχή σε συνέδριο των ΑΧΕΛΑ στον Λευκό Οίκο υπό την καθοδήγηση του Γερουσιαστή Πωλ Σαρμπάνη.

1993-96 : συμμετοχή ΠΟΛΑΝ

1999-2004 : μέλος Τομέα Υγείας της ΝΔ με απόφαση του προέδρου Κ. Καραμανλή

2004-2007 : βουλευτής ΝΔ Ν. Ευβοίας

Επανεκλογή, 2007

Συμμετοχή στις Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων, Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής και Αναθεώρησης του Συντάγματος. Επίσης, ήταν εισηγητής του νομοσχεδίου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση.

Στις 12 Μαΐου 2008 ορίστηκε αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

Στις 7 Ιανουαρίου 2009 ορίστηκε υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

Επανεκλογή, 2009

Συμμετείχε στις επιτροπές Παραγωγής – Εμπορίου & Περιβάλλοντος.

Δεκέμβριος 2009: ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

Φεβρουάριος 2012: προσχώρησε στο κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Ορίστηκε Γραμματέας Κ.Ο. του κινήματος

Μάιος 2012: επανεξελέγη βουλευτής Ν. Ευβοίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δεκέμβριος 2012: ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Ευβοίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης