Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα πρότεινε πριν από λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι η δολοφονία του 34χρονου από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά πρέπει να γίνει σημείο καμπής για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Δημοκρατία αυτό το φαινόμενο.

Έναν τρόπο που, όπως τόνισε ο βουλευτής, πρέπει να αποτελεί ένα καθαρό και απόλυτο «όχι» στην επιστροφή κλίματος εμφυλίου πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή την ώρα κηδεύεται ο Παύλος Φύσσας που έπεσε νεκρός από το δολοφονικό μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά. Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία – με πολιτικά κίνητρα όπως προκύπτει από ανακριτικό υλικό – είναι ιστορική στιγμή που μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής ώστε η οργανωμένη πολιτεία να αντιμετωπίσει τη δράση της Χ.Α. Μηδενική ανοχή. Με Δημοκρατία για τη Δημοκρατία. Με καθαρό «ΟΧΙ» όλων των πτερύγων της Βουλής στην επιστροφή σε ένα εμφυλιακό κλίμα. Προτείνω στην μνήμη νεκρού να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

Όταν, ωστόσο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε ότι το κόμμα του αποδέχεται την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχει στην τήρηση της σιγής, επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι η Χ.Α. δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη δολοφονική ενέργεια, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι αποσύρει την πρότασή του, λέγοντας: «είναι υποκριτικό να διαφωνείς με το σκεπτικό της πρότασης αλλά να την ψηφίζεις. Αποσύρουμε την πρόταση γιατί δεν ανήκει ο δράστης απλά στη Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης».

Μετά την εξέλιξη αυτή το Σώμα συμφώνησε να μην τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης