Επίθεση στους πιστωτές, τους οποίους κατηγορεί ότι επιθυμούν την υποταγή και την παράδοση της Ελλάδας, εξαπολύει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «συμφωνία δεν μπορεί να κλειστεί με τα νεοφιλελεύθερα νεοαποικιακά κέντρα, που κυριαρχούν στην ΕΕ και το ΔΝΤ, αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να απειλήσει πραγματικά και σε βάθος τα πιο ζωτικά και θεμελιώδη οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε τη δύναμή μας. Αυτό είναι το κλειδί για να διεκδικήσει η χώρα μας μια ανάσα και να σταθεί στα πόδια της» τονίζει ο υπουργός στη «Real News» και κάνει σαφές πως «δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή ιδιωτικοποίηση στη χώρα και ιδιαίτερα στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, στις στρατηγικές επιχειρήσεις και στις στρατηγικές υποδομές και στα δίκτυά της».

Όπως αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης, «αρκετοί από τους λεγόμενους εταίρους και σίγουρα κάποια κέντρα του ΔΝΤ θα ήθελαν είτε να διασύρουν και να εξευτελίσουν την κυβέρνησή μας, εκβιάζοντάς τη να εφαρμόσει μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, είτε να τη σπρώξουν στην κατάρρευση και την πτώση». Σημειώνει όμως πως δεν θα πετύχουν τίποτα από τα δύο, καθώς η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να προδώσει τη λαϊκή εντολή».

Ο υπουργός υποστηρίζει πως «στη χώρα λειτουργεί μια κανονική Πέμπτη Φάλαγγα από ολιγάρχες, από διαπλεκόμενα μίντια και εγχώριους πολιτικούς υπαλλήλους που αποτελούν το μακρύ χέρι των ξένων κέντρων της νεοφιλελεύθερης νεοαποικιοκρατίας», η οποία, όπως τονίζει, «δεν κάνει τίποτα άλλο από το να τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό με τον μπαμπούλα του εθνικού νομίσματος και της πτώχευσης, μόνο και μόνο για να καλλιεργεί τη μοιρολατρία, την υποταγή και τον ραγιαδισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον κ. Λαφαζάνη δεν τίθεται θέμα μη πληρωμής μισθών και συντάξεων, απορρίπτει δε το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης