Στο ζήτημα της Ελλάδας αναφέρθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια ημερίδας του Ινστιτούτου Brookings, όπου επανέλαβε την «πάγια θέση» του οργανισμού για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομιλία της Λαγκάρντ

Στο ζήτημα της Ελλάδας αναφέρθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και επανέλαβε την «πάγια θέση» του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέουςΣτην αρχή της ομιλίας της ξεκαθάρισε πως εάν το ΔΝΤ εμπλέκεται στο ελληνικό ζήτημα είναι διότι «μας ζητήθηκε από την Ελλάδα να εμπλακούμε». Για τη στάση του διεθνούς οργανισμού είπε ότι δεν πρέπει «να παραβαίνουμε κανόνες, πρέπει να είμαστε δίκαιοι και ισότιμοι στην αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης».

Τόνισε πως υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται. «Τα δάνειά μας προς διάφορες χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες είναι υπό αίρεση και συνθήκες», δήλωσε ακόμη η επικεφαλής του ΔΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο ζήτημα της χώρας μας λέγοντας ότι «στα πλαίσια της Ελλάδας, πάντα συμβουλεύαμε το πρόγραμμα να βασίζεται σε δύο πυλώνες. Ο ένας αφορά σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και οικονομική εξυγίανση όπως έγινε και σε άλλες χώρες… Ο άλλος είναι η αναδιάρθρωση του χρέους που είναι απαραίτητη στη συγκεκριμένη κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτή η ανάλυσή μας δεν άλλαξε, μπορεί να χρειαστεί ίσως να αναθεωρηθούν κάποια νούμερα…».

«Το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει μια γραμμή που δεν συνεπάγεται ότι σιωπούμε, αλλά προσπαθούμε να έχουμε στο μυαλό μας τις εξελίξεις και να μην είμαστε υπερβολικοί στις θέσεις που διατυπώνουμε», ανέφερε.

Διαπίστωσε δε, ότι η Ελλάδα «αντιμετωπίζει οξεία κρίση που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα».

»Παραμένουμε δεσμευμένοι στη στήριξη της Ελλάδος και στην προσπάθεια αποκατάστασης σταθερότητας, ανάπτυξης και βιωσιμότητας του χρέους, είπε ακόμη η κα. Λαγκάρντ.

Τέλος, είπε ότι υπάρχουν εν εξελίξει καταστάσεις ενώ αρνήθηκε να δεχθεί περαιτέρω ερωτήσεις για το ζήτημα αυτό.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης