“Η Ε.Ε. αδυνατεί να κρατήσει μια στάση ουσιαστικής επίλυσης του προβλήματος και ουσιαστικά συντάσσεται με τις ακροδεξιές και ξενοφοβικές φωνές”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό η Λαϊκή Ενότητα. Επίσης, κάνει λόγο για διαρκή αντιδραστική οπισθοδρόμηση και χαρακτηρίζει αδιανόητη την αποδοχή της απόφασης από τον πρωθυπουργό.

“Την ώρα που οι φωτογραφίες των κατεστραμμένων συριακών πόλεων κάνουν τον γύρο του κόσμου και προκαλούν σοκ, την ίδια στιγμή που νέα κύματα απελπισμένων προσφύγων φτάνουν στα νησιά μας και “ανακαλύπτονται” νέοι δρόμοι διέλευσης, η απόφαση της συνόδου κορυφής δείχνει ότι η Ε.Ε. αδυνατεί να κρατήσει μια στάση ουσιαστικής επίλυσης του προβλήματος και ουσιαστικά συντάσσεται με τις ακροδεξιές και ξενοφοβικές φωνές” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ και προσθέτει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ο εκθειασμός της απαράδεκτης εμπλοκής του ΝΑΤΟ, η θέση για τερματισμό της “ανεξέλεγκτης διάβασης” των προσφυγικών ροών στην πορεία τους προς την Ευρώπη, η διαδικασία επιλογής που θα συντελείται στα hot spots με την άρνηση χορήγησης στους πρόσφυγες της δυνατότητας να επιλέγουν τον τόπο μετεγκατάστασης τους, η άρνηση να δεσμευτούν τα κράτη-μέλη ότι δεν θα κλείσουν τα σύνορά τους καθώς και η έλλειψη σαφούς και δεσμευτικής κατανομής των προσφυγικών ροών, όλα τα πιο πάνω συνιστούν μια διαρκή αντιδραστική οπισθοδρόμηση”.

“Η Ε.Ε. στρατιωτικοποιεί το πρόβλημα, επιλέγει την καταστολή και οχυρώνει τις πύλες εισόδου της μπροστά στα θύματα των πολεμικών συρράξεων και των καταστροφών στις οποίες η ίδια συνέβαλε με την ιμπεριαλιστική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της” τονίζει η ΛΑΕ και καταλήγει:

“Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε αδιανόητη την αποδοχή από τον πρωθυπουργό μιας απόφασης που πέραν του απαράδεκτου προσανατολισμού της θα παγιδεύσει πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας μετατρέποντάς την σε αποθήκη ψυχών”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης