Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις για την ελληνική οικονομία…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενημέρωση

είδος από :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Ομπάμα: Οι αγορές αντιδρούν με μετριοπαθή τρόπο

Comments(0)

  Oμπάμα: Να βρει η Ελλάδα τον δρόμο της για την ανάπτυξη και να παραμείνει στην Ευρωζώνη

Comments(0)

  Δηλώσεις Ομπάμα για την Ελλάδα

Comments(0)

  Συνεχίζονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν την Τρίτη οι ευρωαγορές, στον απόηχο της μη καταβολής της ελληνικής δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,50% στις 6.521 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,25% στις 10.945 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 1,64% στις 4.790 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 1,26% στις 381,31 μονάδες, διευρύνοντας την πτώση του τριμήνου στο 4%.

Comments(0)

  Βενιζέλος: «Ο Τσίπρας ζητεί από τον λαό να καταψηφίσει το μνημόνιο 2, ενώ βάζει τη χώρα σε τρίτο μνημόνιο»

«Λίγες ώρες πριν τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στήριξης της χώρας μας από τον EFSF, ο κ. Τσίπρας ανακοινώνει ότι ζήτησε διετές δάνειο από τον ESM, ώστε να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες των επόμενων δυο ετών για την κάλυψη διεθνών υποχρεώσεων, με παράλληλη  αναδιάρθρωση, που την εννοεί όμως ως reprofiling, δηλαδή ως λογιστική αναδιαμόρφωση, του χρέους. Ως αξιοποίηση και συνέχεια της μεγάλης παρέμβασης στο χρέος που έγινε το 2012 υπό τις ύβρεις και τις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Comments(0)

  Fitch και S&P υποβάθμισαν τέσσερις ελληνικές τράπεζες

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε το αξιόχρεο τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, μειώνοντάς το στη βαθμίδα της «μερικής χρεοκοπίας» (Restricted Default, RD) μετά την επιβολή ελέγχων στις κινήσεις κεφαλαίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, υποβαθμίστηκαν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank Εργασίας και η Alpha Bank τόσο για τα μακροπρόθεσμα όσο και για τα βραχυπρόθεσμα αξιόγραφά τους στη βαθμίδα RD από CCC και C αντίστοιχα.

Comments(0)

  «Δεν θα υπάρξει εκταμίευση χρημάτων από το Eurogroup για την ελληνική δόση προς το ΔΝΤ»

Δεν υπάρχει περίπτωση εντολής εκταμίευσης χρημάτων από το Eurogroup ώστε η Ελλάδα να πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ που λήγει απόψε, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Comments(0)

  Αντισυγκέντρωση συλλογικοτήτων στα Προπύλαια

Comments(0)

  Γερμανός Αντικαγκελάριος Z. Γκάμπριελ: «Θα ήταν καλύτερο να ακυρώσουν το δημοψήφισμα»

Comments(0)

  Ιστοσελίδα με πληροφορίες για το δημοψήφισμα

Για την ενημέρωση των εκπροσώπων των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ, λειτουργεί η ιστοσελίδα http://www.referendum2015gov.gr με πληροφοριακά στοιχεία για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Comments(0)

  Συγκέντρωση υπέρ του “ναι” στο Σύνταγμα

Comments(0)

  Ελληνικό ΥΠΕΞ κατά Ραχόι

«Ενώ πλησιάζουμε στο δημοψήφισμα, το οποίο αποτελεί τη δημοκρατική έκφραση του δικαιώματος κάθε λαού να αποφασίσει για το μέλλον του, θα περιμέναμε από τον Ισπανό Πρωθυπουργό, κ. Ραχόι, να αφήσει τον ελληνικό λαό να εκφραστεί ελεύθερα και να απόσχει από παρεμβάσεις που δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή πολιτική κουλτούρα και ευλόγως ερμηνεύονται ως θέληση ανατροπής μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.

Ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με τη ψήφο του κατάλληλα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Comments(0)

  Τρ. Πειραιώς: Σε 250 καταστήματα η εξυπηρέτηση των συνταξιούχων από 1/7 έως και 6/7

Comments(0)

  Παπανδρέου: Συμφωνία ώστε να μη βρεθούμε στο περιθώριο της ιστορίας

«Αυτό που προέχει τώρα, είναι να υπάρξει μια συμφωνία, που θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε την πορεία της χώρας, ώστε να μη βρεθούμε στο περιθώριο της Ιστορίας και να ανοίξει το δρόμο για μεγάλες αλλαγές. Χωρίς αυτές, η πορεία της χώρας και το μέλλον του ελληνικού λαού, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο έλεος πάσης φύσεως εξαρτήσεων».

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση του το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Comments(0)

  Καραγκούνης: «Ο παραμυθάς υποσχέθηκε 13η σύνταξη και τρώει και την έβδομη»

Comments(0)

  Προσαγωγές από το Σύνταγμα

Ομάδα νεαρών από το αντιφασιστικό μέτωπο Μοσχάτου-Καλλιθέας πέταξαν φυλλάδια μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα με μήνυμα προς τους πολίτες οι οποίοι θα διαδηλώσουν υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα. Παράλληλα η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Comments(0)

  Στο τραπέζι και η μικρή παράταση του τρέχοντος προγράμματος

Comments(0)

  Der Spiegel: Η Μέρκελ πρότεινε στην Ελλάδα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, αναδιάρθρωση χρέους, αναπτυξιακό πακέτο 35 δις ευρώ

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel η καγκελάριος Μέρκελ φέρεται να δήλωσε ότι στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα υπέβαλε στο τέλος προτάσεις, οι οποίες ξεπερνούσαν κατά πολύ την γραμμή των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ειδικότερα, σύμφωνα με το περιοδικό η Γερμανίδα Καγκελάριος πρότεινε μεταξύ άλλων: τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, διευκολύνσεις στο χρέος, δηλαδή μια μερική αναδιάρθρωση και επενδύσεις ύψους περίπου 35 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτές οι προτάσεις θα ίσχυαν σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αποδεχόταν την παράταση του τρέχοντος πακέτου βοήθειας. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ πάντως φέρεται να διέψευσε τις εν λόγω διαρροές.

Comments(0)

  Κουίκ: Η διαπραγμάτευση είναι στο τραπέζι

«Το πρωί ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς είχε πει ότι θα είναι μια ενδιαφέρουσα μέρα. Αποδεικνύουμε ότι πέρα από το δημοψήφισμα που θα γίνει την Κυριακή η διαπραγμάτευση είναι πάνω στο τραπέζι», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Comments(0)

  DPA: Η Μέρκελ λέει “όχι” στην εξέταση της πρότασης της Ελλάδας πριν από το δημοψήφισμα

Comments(0)

  Η άφιξη του Βαρουφάκη στο Μαξίμου

Comments(0)

  Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Ρέντσι

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία πριν από λίγα λεπτά με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, όπως έγινε γνωστό από ιταλικές κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Comments(0)

  P. Spiegel: Ο Τσίπρας ζητεί 29,1 δις ως μέρος του 3ου προγράμματος

Comments(0)

  Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Βαρουφάκης

Comments(0)

  Δημοσιογράφος Π. Σπίγκελ: Η κυβέρνηση ζητά επέκταση του τρέχοντος προγράμματος και αναδιάρθρωση των δανείων του EFSF – Δύσκολο να συμβεί

Comments(0)

  Μπαμπινιώτης: «Δεν μπορώ να φανταστώ την πατρίδα μου εκτός Ευρώπης»

Άρθρο-παρέμβαση, με αφορμή το δημοψήφισμα της Κυριακής έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας ο  πρώην πρύτανης και πρώην υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Δεν μπορώ να φανταστώ, ούτε να ανεχθώ την πατρίδα μου εκτός Ευρώπης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο καθηγητής Γλωσσολογίας, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, την πρόθεσή του να ψηφίσει «ναι» στην κάλπη της 5ης Ιουλίου.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ…

Comments(0)

  Πώς σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ τη νέα πρόταση Τσίπρα

Για νέο ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης που ζητά ο Τσίπρας κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg, σε πρωτοσέλιδο άρθρο του σχετικά με την νέα πρόταση που κατατέθηκε από την ελληνική πλευρά. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί μια «βιώσιμη συμφωνία» συνεχίζει το πρακτορείο και προσθέτει πως η εισήγηση της ελληνικής πλευράς «δεν περιλαμβάνει καμία από τις μεταρρυθμίσεις που διαπραγματεύονταν οι Ευρωπαίοι».

Δείτε τη συνέχεια εδώ…

Comments(0)

  Η πρόταση της κυβέρνησης…

Comments(0)

  Σαμαράς: Με το «ΟΧΙ» υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμα και για κούρεμα καταθέσεων

Comments(0)

  Θα γίνει τηλεδιάσκεψη Eurogroup στις 20.00 το απόγευμα ανακοίνωσε ο Ντάισλεμπλουμ

Comments(0)

Φορτώστε περισσότερα



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης