Ρεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Τη σκυτάλη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφ. Συγγρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γ. Τραγάκης, ο κ. Μητσοτάκης έλαβε το 52,43% των ψήφων και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το 47,57%, στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

​Στην ατζέντα του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου με στόχο τη διασφάλιση της ενότητας του κόμματοςΟ νέος επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα ανανέωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με «σεβασμό στην ιστορία, αλλά και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες». Όπως άφησε να εννοηθεί, στην ατζέντα του περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, με στόχο τη διασφάλιση της ενότητας προκειμένου να διαμορφωθεί μια κοινή αντιπολιτευτική γραμμή απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πηγές από τη λεωφ. Συγγρού ανέφεραν ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός από τον Γιάννη Πλακιωτάκη, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν θερμή χειραψία και φιλοφρονήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού»

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την άφιξή του στα κεντρικά της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα της «επόμενης ημέρας», εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας λόγο για ανάγκη ανανέωσης της παράταξης.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα της «επόμενης ημέρας», εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας λόγο για ανάγκη ανανέωσης της παράταξης​

«Χρέος όλων μας είναι η ΝΔ να γίνει μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού. Κανείς δεν περισσεύει. Υπάρχει ανάγκη διεύρυνσης» ανέφερε, αποδίδοντας παράλληλα τα εύσημα στον Γ. Πλακιωτάκη για την παρουσία του τις τελευταίες εβδομάδες στη θέση του μεταβατικού προέδρου.
«Το κόμμα σού είναι υπόχρεο» είπε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ευχαρίστησε όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και τους εθελοντές, που -όπως τόνισε- απέδειξαν ότι η παράταξη «έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία».

Από τη μεριά του, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε τη στήριξη τόσο του ίδιου όσο και όλων των στελεχών του κόμματος στον κ. Μητσοτάκη.

«Θα σταθούμε δίπλα. Κανείς δεν περισσεύει» ανέφερε και του ευχήθηκε «σύντομα και πρωθυπουργός».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το who is who του νέου προέδρου…

 

Άφιξη εν μέσω χειροκροτημάτων

Ο νέος επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσήλθε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ εν μέσω χειροκροτημάτων.

Δείτε το video με την άφιξη του κ. Μητσοτάκη

Στη λεωφ. Συγγρού βρέθηκαν και πολλά στελέχη της παράταξης, προκειμένου να δώσουν το παρών στην τελετή της παράδοσης – παραλαβής.

Πατήστε εδώ για να δείτε δηλώσεις των:

– Αδ. Γεωργιάδη
– Μανώλη Κεφαλογιάννη
– Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Νωρίτερα, αποχωρώντας από το πολιτικό του γραφείο στο Παγκράτι, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μεγάλη νίκη, τονίζοντας πως «μας περιμένει πολλή δουλειά» και «προχωράμε ενωμένοι και ανανεωμένοι».

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης