Ανήκουστα πράγματα εξελίσσονται στον χώρο των Μ.Μ.Ε., με αποκορύφωμα εσωτερικό non paper που κυκλοφόρησε σε μέσο μαζικής ενημέρωσης γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, η οποία διατηρεί σχέσεις με τον ευρύτερο οικονομικό τομέα της χώρας και διαθέτει πολιτική επιρροή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το non paper, το οποίο χωρίζεται σε τρία τμήματα, καθορίζονται οι… προτεραιότητες αντιμετώπισης «εχθρικών» και φίλιων δυνάμεων στον χώρο των Μ.Μ.Ε., της δημοσιογραφίας, των επιχειρήσεων και των εκδοτικών συγκροτημάτων, χωρίς να παραλείψουμε τις συμπάθειες ή αντιπάθειες που οι ιδιοκτήτες του Μέσου αυτού διατηρούν στον κόσμο του θεάματος, των καλλιτεχνών κ.τ.λ..

Πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας ζήτημα ηθικής τάξης, που θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα την ΕΣΗΕΑ και τον δημοσιογραφικό κόσμο, ο οποίος καλείται να πάρει θέση έναντι του φαινομένου προγραφών, που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

Οι επιλογές προσώπων που αυτό το μέσο μαζικής ενημέρωσης συμπαθεί ή δεν συμπαθεί, αποκλείει ή δεν αποκλείει, πολεμά ή δεν πολεμά (στη συγκεκριμένη περίπτωση το δίλημμα είναι διατυπωμένο ”αγαπάμε δεν αγαπάμε” εν είδει μαδήματος της μαργαρίτας), είναι ενδεικτικές του τρόπου λειτουργίας και συμπεριφοράς τέτοιων επιχειρηματικών οικογενειών με οικονομική ευρύτητα και επιρροή στην κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη λίστα των «αγαπημένων» και «μισητών» προσώπων του Ομίλου συναντά κάποιος αρκετούς πολιτικούς, μεγαλοεπιχειρηματίες, δημοσιογράφους, γόνους εύπορων οικογενειών και δημοσιοσχεσίτες.

Ονόματα γνωστά, με παρελθόν και παρόν. Μεταξύ αυτών οι επιχειρηματίες Σ. Κόκκαλης Γ. Μελισσανίδης, Β. Μαρινάκης, Χάρης Βαφειάς, Κοπελούζος, Δ. Κοντομηνάς, Π. Παναγόπουλος. Στα πρόσωπα που ανήκουν στον δημοσιογραφικό χώρο, ο Όμιλος αρέσκεται στο να διατηρεί άριστες επαφές με τους Νίκο Χατζηνικολάου, Νίκο Ευαγγελάτο, Δημήτρη Καμπουράκη. Από την πολιτική «ελίτ» και δη από το ΠΑΣΟΚ, επιλέγει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία «αγαπά» τους κ.κ. Κατσαφάδο και Αγγελάκα. Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται ο πολιτικός και συγγραφέας Γ. Δημαράς.

Όσον αφορά στα ανεπιθύμητα πρόσωπα, δηλαδή αυτούς που δεν «αγαπά» ο όμιλος, στη λίστα και μάλιστα στην πρώτη γραμμή φιγουράρει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Επίσης, στη μαύρη λίστα συμπεριλαμβάνονται ο Ροδόλφος Οντόνι, ο επιχειρηματίας-καναλάρχης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, ο εφοπλιστής και πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νίκος Πατέρας, ο Γιάννης Ξυλάς, ο Θανάσης Ασπρούλιας (ρεπόρτερ Παναθηναϊκού, o oποίος κάνει ρεπορτάζ για το portal leoforos.gr και την εφημερίδα «GOAL»).

«Μισητοί» είναι επίσης ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο βουλευτής της ΝΔ., Κώστας Χατζηδάκης, ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης.

Απολαύστε λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο έχουν κατηγοριοποιηθεί οι συμπαθείς και αντιπαθείς, οι χρήσιμοι ή μη χρήσιμοι, οι αγαπητοί και οι μη αγαπητοί.

Ο καθένας μπορεί να εξαγάγει με άνεση τα συμπεράσματά του.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης