Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στο πολιτικό γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργου Σούρλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, άγνωστος το πρωί της περασμένης Πέμπτης, μόλις μία ημέρα πριν δημοσιοποιήσει τα αποκαλυπτικά στοιχεία της έρευνάς του για τα πλαστά τιμολόγια, τηλεφώνησε στο γραφείο του και τον απείλησε. Η προειδοποίηση από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν σαφής και ξεκάθαρη: «Πείτε του να κλείσει το στόμα του».

Πρόκειται για μία απειλή την οποία προφανώς και αγνόησε ο κ. Σούρλας, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για εικονικά τιμολόγια. Τελικά, το πρωί της Δευτέρας γκαζάκια εξερράγησαν στην είσοδο του γραφείου του, επί της Μιχαλακοπούλου, τραυματίζοντας ελαφρά τη γιατρό Ελένη Πλέσσα, ένοικο της πολυκατοικίας, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Δεν θα υποχωρήσω»

Το zougla.gr επικοινώνησε νωρίς το πρωί με τον κ. Σούρλα, ο οποίος δήλωσε έμμεσα πως η εμπρηστική επίθεση σχετίζεται με το παρεμβατικό του έργο για φαινόμενα διαφθοράς και σκάνδαλα όπως το λαθρεμπόριο πετρελαίου, υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, πλαστά τιμολόγια. «Δεν πρόκειται να υποχωρήσω, με αίσθημα ευθύνης θα είμαι απέναντι σε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, απέναντι στα συμφέροντα» ανέφερε. Παράλληλα, έκανε λόγο για «τσιλιαδόρους της διαφθοράς και της διαπλοκής και για υποκείμενα που άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκρηξη στο γραφείο

Ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από γκαζάκια, εξερράγη σήμερα στις 08.05 στον διάδρομο 5ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Μιχαλακοπούλου 27 στα Ιλίσια.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του γραφείου. Η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

Φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης:



«Τυφλή» επίθεση με γκαζάκια

Η κυβέρνηση καταδικάζει με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του γ.γ. Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα.

«Καταδικάζουμε δριμύτατα την “τυφλή” επίθεση με γκαζάκια στο κτήριο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας κ. Γ. Σούρλα και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο θύμα των θρασύδειλων δραστών» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι νωρίτερα «οι αντιστοίχως απαράδεκτες επιθέσεις στα κτήρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ ευτυχώς δεν είχαν θύματα».

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «η νέα απόπειρα εισαγωγής της βίας στη δημόσια ζωή θα καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Καταδικάζει η ΔΗΜΑΡ τις εμπρηστικές επιθέσεις

Την καταδίκη της για το μπαράζ των εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν σήμερα εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια στο γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και στα κτήρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ. Από τις επιθέσεις των θρασύδειλων δραστών χτυπήθηκαν ανυποψίαστοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και η γιατρός Ελένη Πλέσσα. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα. Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι όσοι με τη βία απειλούν τη δημοκρατία. Τα γκαζάκια και οι βομβιστικές επιθέσεις δεν απειλούν κανένα “σύστημα”, αντίθετα απειλούν ανθρώπινες ζωές!» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Δήλωση του τομεάρχη Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου 

«Η διέξοδος από την αδικία, τη δυστυχία και τον εξευτελισμό που έχει επιβάλει αυτή η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό είναι μόνο πολιτική. Καταδικάζουμε την επίθεση που έγινε στο γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιου Σούρλα και είμαστε αντίθετοι σε όποια πράξη έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αθώων πολιτών και όχι πολιτικές λύσεις. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις και στα κτήρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ».

Διαβάστε επίσης: Γκαζάκια σε κτήριο του ΥΠΕΧΩΔΕ και στο ΙΟΒΕ, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013, 09:16

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης