Το ρεσιτάλ ερασιτεχνισμού συνεχίζεται, ως φαίνεται, εσωκομματικά στη Νέα Δημοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από το χθεσινό εκλογικό φιάσκο, από νωρίς το πρωί σήμερα βουλευτές και εκπρόσωποι του κόμματος αντί να αναζητήσουν εκτενώς τους τρόπους που θα μπορούσαν να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, επιδόθηκαν σε έναν αντιπαραγωγικό και φαύλο κύκλο απόδοσης ευθυνών, με εκατέρωθεν πυρά.

Ο ένας ζήτησε την παραίτηση του άλλου και όλοι μαζί την παραίτηση του συνόλου των υποψήφιων προέδρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή πρωινές δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο οποίος ανέφερε ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας, αφήνοντας παράλληλα αιχμές περί παραίτησής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε διατεθειμένος να παραδώσει την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ, εάν παράλληλα παραιτούνταν από περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας και από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης!

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παραδώσει την καρέκλα του εάν παράλληλα παραιτηθεί από περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας και από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος ΜητσοτάκηςΞεκαθάρισε, δε, ότι δεν είναι «γαντζωμένος» στην καρέκλα του.

Προχωρώντας ακόμη ένα βήμα, δεν δίστασε να προτείνει ορισμένα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη θέση του μεταβατικού προέδρου. Ειδικότερα αναφέρθηκε στη Μαριέττα Γιαννάκου, στον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, στον Δημήτρη Σιούφα και στην Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

O κ. Γεωργιάδης, μετά το αίτημα του κ. Μεϊμαράκη, ανακοίνωσε μέσω twitter την παραίτησή του, αναφέροντας πως αναμένει να κάνουν την ίδια κίνηση και οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης.

Στις δηλώσεις του, ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος εκτίμησε ότι επρόκειτο για ένα τεχνικό πρόβλημα και ως εκ τούτου «δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί».

Η επιστολή παραίτησης του Άδ. Γεωργιάδη:

Αιχμές κατά των συνυποψηφίων του αλλά και κατά του Αντώνη Σαμαρά

O κ. Μεϊμαράκης διερωτήθη μεταξύ άλλων: «Την ώρα που το καράβι πάει να βυθιστεί, αντί να το σώσουμε, αυτοί κάνουν επιθέσεις και ζητούν και την παραίτησή μου;» ενώ άφησε αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά: «Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι;Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ, μάλλον έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα».

«Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μετέχουν στην ΚΕΦΕ. Βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν χθες ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν την παραίτηση του προέδρου, ο οποίος δεν είχε ανάμειξη στα τεχνικά θέματα. Αντιθέτως, θέλω να θυμίσω ότι, όταν παρενέβην για να είναι διαφανείς οι διαδικασίες με την εταιρεία, είπαν ότι δεν είναι θέμα του προέδρου, αλλά του γραμματέα, του τεχνικού διευθυντού και του διευθυντού της μηχανοργάνωσης. Όταν έγινε ο διαγωνισμός και όλοι ρωτήσαμε να μάθουμε ποια εταιρεία είναι αυτή, ελέχθη ότι είναι εταιρεία που έχει αναλάβει κατά τη διάρκεια που ήμασταν και εμείς κυβέρνηση, ελέχθη ότι τις έφερε εις πέρας και ότι είναι μία εταιρεία που θα κάνει καλά τη δουλειά της» είπε.

Ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε με ειρωνικό ύφος και στέλνοντας τα βέλη του σε υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά και προς τον Μάκη Βορίδη.

«Βρίσκω πολύ υποκριτικό υπουργοί της κυβέρνησης που γνώριζαν την εταιρεία και τους ανθρώπους της, όπως άκουσα και τον κ. Βορίδη να λέει ότι πρέπει να ζητήσω συγγνώμη. Ήταν υπουργός της κυβέρνησης και από ό,τι γνωρίζω την ήξερε την εταιρεία και είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της και ταυτόχρονα να πω ότι και οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να σέβονται λίγο την προσφορά όλων εκείνων που επί 31 χρόνια έχουν δώσει τη ζωή τους στο κόμμα. Να είναι, λοιπόν, όλοι πιο προσεκτικοί και να μη μας κάνουν οι άρτι αφιχθέντες μαθήματα δημοκρατίας» τόνισε.

Δεν προτίθεται να παραιτηθεί ο Τζιτζικώστας

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στον περιφερειάρχη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο.

«Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες 50 μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Παραιτήθηκε και ο Μητσοτάκης

Στο ντόμινο εξελίξεων προστέθηκε και η παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Όπως έγινε γνωστό,  ο κ. Μητσοτάκης είχε αποστείλει μία επιστολή εμπιστευτική προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου.

Σε αυτή, όπως υποστηρίζει, είχε αναφέρει δυσλειτουργίες στο τεχνικό σύστημα και καθιστούσε υπεύθυνο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για οτιδήποτε πήγαινε στραβά την ημέρα των εκλογών.

Η επιστολή αυτή, πάντα κατά τον κ. Μητσοτάκη, αποδεικνύει την απόλυτη ευθύνη του μεταβατικού προέδρου, ο οποίος ήταν ενήμερος εδώ και ημέρες για τα τεχνικά ζητήματα που είχαν ανακύψει.

Η εμπιστευτική επιστολή του κ. Μητσοτάκη:


Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει τα εξής:

Άκουσα τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση:

1. Παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου.

2. Δίνω στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλα στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου 2015 με την οποία επισημαίνω ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος.

3. Ζητώ από την ΚΕΦΕ, παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά.

Το σύνθημά μου «Νέα Δημοκρατία από την Αρχή» σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης