«Εργαζόμαστε για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, η οποία είχε συνάντηση, στο Βερολίνο, με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν θα καθορίσω εγώ τις ημερομηνίες. Το πρόγραμμα τρέχει μέχρι το τέλος του Απριλίου. Όσο πιο γρήγορα ανταποκριθεί η Ελλάδα, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να τη βοηθήσουμε» πρόσθεσε η κα. Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει κι άλλη δουλειά που πρέπει να γίνει με τους θεσμούς, μετά από τις αυριανές συνομιλίες (σ.σ. στο EuroWorking Group). Είμαι σίγουρη ότι θα γίνει» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Δηλώσεις Ολάντ

«Οι μεταρρυθμίσεις που αναμένονται (από την Ελλάδα) πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της υποχρέωσης. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει δουλειά», είπε από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα, εκτός από τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή ζωή», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος. «Έχουμε ήδη χάσει πάρα πολύ χρόνο. Οσο πιο γρήγορα γίνουν οι μεταρρυθμίσεις, τόσο το καλύτερο για το σύνολο της ευρωζώνης», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ατζέντα της συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ, και του γαλλογερμανικού υπουργικού συμβουλίου που ακολούθησε, βρέθηκε και το θέμα της Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του υπέβαλε στο Βερολίνο ο αντιπρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών Πέτερ Γκαουβάιλερ, ένας από τους πιο γνωστούς επικριτές του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης