Εμμένει η κυβέρνηση δια του υπουργού Επικρατείας Ν.Παππά ότι ο τρόπος με τον οποίον χειρίζεται το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, στοχεύει στον εξορθολογισμό της τηλεοπτικής αγοράς, τη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών (σ.σ.: στοιχείο που αποτέλεσε, όπως είπε ο υπουργός, την εκκίνηση για τη Μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας) και την προστασία των εργαζομένων.

«Έχω ευθύνη να προστατεύσω το δημόσιο συμφέρον όπως αυτή η κυβέρνηση το αντιλαμβάνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικά για το ζήτημα της ανεργίας, που το κλείσιμο αλλά και η συγχώνευση τηλεοπτικών σταθμών με μαθηματική ακρίβεια θα επιφέρει, ο υπουργός Επικρατείας αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και ανταπάντησε προσκαλώντας κάθε ενδιαφερόμενο «να με πιάσει αγκαζέ και να ψηφίσουμε μαζί στη Βουλή αύξηση του πλαφόν» των 400 εργαζομένων ανά κανάλι που προβλέπουν οι σχετικοί όροι προκήρυξης του διαγωνισμού, το οποίο πάντως ο ίδιος χαρακτήρισε «πολύ υψηλό».

Ο κ. Παππάς κατέγραψε ως μόνες αντιρρήσεις έναντι του προωθούμενου διαγωνισμού για τις μόλις τέσσερις άδειες, εκείνες που προέρχονται από πλευράς των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών, τους οποίους κατηγόρησε ότι βάζουν τους εργαζομένους μπροστά.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή να παρακάμψει το ΕΣΡ, να χορηγήσει τέσσερις (αντί οποιουδήποτε άλλου αριθμού) άδειες αλλά και για τις υπερεξουσίες που προτίθεται να συγκεντρώσει ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση έχει δεχτεί σφοδρή κριτική ότι πάει να εφαρμόσει σοβιετικό μοντέλο» παραδέχτηκε ο Ν. Παππάς.

Στο ερώτημα γιατί εφόσον στην αναλογική εποχή τα κανάλια ήταν εννιά (9) επί ψηφιακής να αποφασίζεται ότι θα είναι τέσσερα, ο υπουργός επανέλαβε το επιχείρημα της βιωσιμότητας και αναρωτήθηκε πώς γίνεται να μην έχει πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μέχρι σήμερα, αφού προβλέπεται από τον νόμο.

«Δέχομαι εντονότατη κριτική περί συγκέντρωσης υπερεξουσιών από εκείνους που αν στις 31/12/2015 υπέγραφα μία υπουργική απόφαση για παράταση του καθεστώτος των τηλεοπτικών σταθμών θα ήταν απολύτως ικανοποιημένοι» σημείωσε ο κ. Παππάς, πριν στρέψει τα βέλη του στη ΝΔ:

«Η ΝΔ δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και βρίσκει διάφορες προφάσεις εν αμαρτίαις» είπε τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει κάθε προσπάθεια διαλόγου. Ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι ψήφισαν υπέρ των διατάξεων για τη διαγωνιστική διαδικασία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης