Την Ελλάδα οργώνουν, απ’ άκρη σε άκρη, οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο τιμόνι του κόμματος ως μεταβατικός πρόεδρος παίζει επίθεση μέσα από σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή.

Εν μέσω μίας πολιτικής δίνης με τη χώρα να ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί οι φωνές επίκρισης για ανούσια προεκλογική εκστρατεία αυξάνονται από στελέχη μη ενταγμένα σε συνιστώσες μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καμία πρόταση από κανέναν για τα θέματα που πραγματικά απασχολούν την ελληνική κοινωνία λένε και παραπέμπουν στις ομιλίες των υποψηφίων που αναλώνονται σε θεωρητική ανάλυση της ιδεολογικής ταυτότητας της ΝΔ, σε οράματα χωρίς συγκεκριμένη στόχευση και σε εκτιμήσεις για τα αίτια της εκλογικής ήττας.

Η ανυπαρξία ουσίας σε συνδυασμό με τις παρασκηνιακές ζυμώσεις και τα εκκρεμή ακόμα διαδικαστικά θέματα για την οργάνωση των εσωκομματικών εκλογών συνθέτουν ένα σκηνικό έντασης που αναμένεται να γίνει εκρηκτικό όσο πλησιάζει η ημερομηνία της κάλπης.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής το μεσημέρι αναμένεται θυελλώδης. Το που και πόσες κάλπες θα στηθούν, το αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλουν οι πολίτες που θα πάνε να ψηφίσουν και το που θα βρεθούν τα χρήματα καθώς το κομματικό ταμείο είναι άδειο αποτελούν αιτίες σύγκρουσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιστός στην άποψη «δεν μπορεί να ψηφίζει κάθε περαστικός» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες αρνητικός στην καταβολή μόνο δύο ευρώ και μέσω των συνεργατών του αντιπροτείνει 20 ευρώ συμμετοχή για τα μη μέλη που θα θελήσουν να ψηφίσουν. Η πρόταση αυτή ερμηνεύεται από τους συνυποψηφίους του ως προσπάθεια απαξίωσης της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας.

Το ποσό των 700.000 ευρώ που εκτιμάται ότι θα στοιχίσει η πρώτη Κυριακή και των 200.000 ευρώ η δεύτερη αν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει πάνω από 50%, είναι ένα ακόμα σημείο τριβής. Το επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη φέρνει ενστάσεις στο να δοθούν τα χρήματα από την κρατική επιχορήγηση, αν προηγουμένως δεν καλυφθεί η μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Η εσωκομματική κόντρα αναμένεται να διαφανεί και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, που αναμένεται να συνεδριάσει πριν από τη ψήφιση των προαπαιτούμενων στη Βουλή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης