Σοβαρή χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το ασφαλιστικό, ωστόσο, όπως επισήμανε μένει να φανεί αν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του συστήματος.

Σε ό,τι αφορά στο χρέος, ανέφερε ότι η συζήτηση για τη βιωσιμότητα θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και επανέλαβε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι βέβαιη. «Έχουμε τη δέσμευσή τους για συμμετοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ, αναγνωρίζοντας ότι το Ταμείο ζητεί γενναία μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον διαβεβαίωσε στην πρόσφατη συνάντησή τους ότι η Ελλάδα αποδέχεται το γεγονός ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι μέρος της διαδικασίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ευτυχής για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής, ενώ σχετικά με το σχέδιο του ασφαλιστικού σχολίασε ότι είναι εμφανές πως έχει γίνει σκληρή δουλειά.
Αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup υπογράμμισε ότι «θα κάνουμε απλά έναν απολογισμό δεν θα μπούμε σε βάθος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης