Ημέρα μνήμης και τιμής για το Ρέθυμνο, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη, η σημερινή, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στο Αρκάδι για τις εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.

Οι εκδηλώσεις, που ολοκληρώνονται σήμερα, θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εκπροσώπων της κυβέρνησης, κομμάτων, τοπικών αρχών και πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους επίσημους που θα παραστούν στις σημερινές εκδηλώσεις είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα περιοδεύσει στη δυτική Κρήτη, καθώς και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Στο μήνυμά του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρει ότι: «Το Ολοκαύτωμα στο Αρκάδι συνεχίζει να συγκινεί και να παρακινεί κάθε Έλληνα, κάθε άνθρωπο που θέλει να λέγεται ”ελεύθερος”. Αποτελεί μια ύψιστη πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας, μια κίνηση που αντιπροσώπευε τη θέληση ενός ολόκληρου λαού, μια πράξη αντίστασης που δεν προέκυψε από την κορυφή, αλλά επιβλήθηκε από την καρδιά των επαναστατημένων Κρητικών. Μέσα από τα συντρίμμια και τις στάχτες της ιστορικής μονής Αρκαδίου, τέθηκαν γερά τα θεμέλια στην Ελλάδα και τον κόσμο, για μια κοινωνία ισότητας, με αναφαίρετα δικαιώματα, για μια κοινωνία ελεύθερη. Για την Περιφέρεια Κρήτης η άσβεστη φλόγα του Αρκαδίου αποτελεί μια σπουδαία κληρονομιά. Το ιερό λάβαρο των επαναστατών της μονής μετατρέπεται σε σύμβολο αδιάκοπου αγώνα για ένα μέλλον καλύτερο».

Πηγή: cretapost

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης