Δείτε τις απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στο debate της ΕΡΤ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενημέρωση

είδος από :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Τσίπρας:

Στις 25 Γενάρη ξεκινήσαμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Τα βάλαμε με ισχυρούς και καταφέραμε να ανοίξουμε δρόμους. Την κρίσιμη στιγμή βάλαμε τον λαό στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Ζητήσαμε την γνώμη του. Οι πιο κρίσιμες μάχες είναι μπροστά μας. Είναι ευκαιρία να ξεμπερδεύουμε με το παλιό, με το καθεστώς της διαπλοκής, της διαφθοράς και των σκανδάλων, να φτιάξουμε την Ελλάδα. Είναι στο χέρι μας να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω.

Comments(0)

  Μεϊμαράκης:

Ζητώ από τους πολίτες να πάνε στην κάλπη και να έχουν σκεφτεί και συγκρίνει. Ακριβά πληρώσαμε την ψήφο διαμαρτυρίας. Άθελα τους έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο που έφερε προβλήματα που πρέπει να επιλύσουμε. Είμαστε η παράταξη που μπορεί να συνθέσει. Είμαι από τους ανθρώπους που γνωρίζει την οικονομία. Δικηγορούσα από μικρό παιδί και ακόμα δικηγορώ. Είμαι στην πιάτσα. Ποιός θα φέρει επενδύσεις; Ποιος θα προστατεύσει τους πολίτες; Γιαυτό προτείνω να ψηφίσετε την Νέα Δημοκρατία.

Comments(0)

  Λαφαζάνης:

Πρώτη φορά σοβαρά δεν είναι το τρίτο μνημόνιο. Σημαίνει καταστροφή. Το μνημόνιο σημαίνει λιτότητα και καταστροφή του αγροτικού κόσμου και των συνταξιούχων. Όπως το ξεπούλημα των λιμανιών μας. Σημαίνει εθνική υποτέλεια. Να καθορίζει η τρόικα πότε θα ανοίγουν τα φαρμακεία. Η επιλογή για τη χώρα μας είναι το μεγάλο Όχι που ελέχθη και στο δημοψήφισμα. Δεν υπάρχει μονόδρομος. Δεν είναι ο μόνος δρόμος το μνημόνιο. Υπάρχει η εναλλακτική λύση.

Comments(0)

  Θεοδωράκης:

Λέμε μετά το πρώτη φορά αριστερά, ο λαός μπορεί να σκεφτεί το πρώτη φορά στα σοβαρά. Και το κάνουμε πράξη. Είδατε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού. Είναι ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο συνταγματολόγος. Δεν είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα. Δεν είναι άεργοι της πολιτικής. Εμείς λοιπόν λέμε πρώτη φορά στα οοβαρά γιατί τους έχουμε πληρώσει ακριβά. Μικρό υπουργικό σχήμα όχι πλειοψηφία με παλιούς βουλευτές. Πρέπει να κοιτάξουμε τις δουλειές και την Παιδεία. Εργασία, δικαιοσύνη, παιδεία.

Comments(0)

  Κουτσούμπας:

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους στους νέους και τις νέες. Σε όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και είπαν να προσχωρήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας κάποιες ελπίδες που αποδείχθηκαν άκαρπες.

Τους λέμε να μην επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα που λειτουργούν ως αναχώματα. Απευθυνόμαστε σε όσους είχαν ψηφίσει το ΚΚΕ παλαιότερα. Να σκεφθούν που οδήγησαν οι επιλογές τους. Θα υπάρχει κυβέρνηση των μνημονίων. Το ΚΚΕ πρέπει να είναι δυνατό.

Comments(0)

  Καμμένος:

Οι ΑΝΕΛ είναι ένα κίνημα που γεννήθηκε μέσα από τα μνημόνια, από την ανεργία. Οι ΑΝΕΛ στήριξαν μια κυβέρνηση της αριστεράς παρόλο που έρχονται από τον χώρο της δεξιάς. Όχι όμως από τον χώρο της λίστα λαγκάρντ και περίεργων δικογραφιών. Διέγραφαν δάνεια σε κανάλια και σε ημέτερους επιχειρηματίες. Οι εργαζόμενοι έχουν χάσει μεγάλο κομμάτι από το εισόδημά τους. Υπογράψαμε την συμφωνία για να αποφύγουμε την καταστροφή. Καταφέραμε να πάρουμε πίσω το Αγγλικό Δίκαιο και να φέρουμε μια συμφωνία που δίνει ελπίδα.

Comments(0)

  Γεννηματά:

Αφού δεν κατάφεραν να σκίσουν τα μνημόνια τους καλώ να σκίσουμε τον λαϊκισμό. Ζητάμε την δύναμη του ελληνικού λαού για να είμαστε η τρίτη δύναμη. Χρειαζόμαστε επενδύσεις ώστε να προστατευθούν αυτοί που βίωσαν σκληρά την κρίση. Ξέρω να διαπραγματεύομαι, ζητώ την εμπιστοσύνη των ελλήνων πολιτών.

Comments(0)

  Τελευταία ενότητα

Comments(0)

  Γεννηματά:

Αυτή η αντιπαράθεση πρέπει να σταματήσει. Το θέμα είναι πως θα προχωρήσει η ελληνική οικογένεια. Θέλω να σας καλέσω να αντιμετωπίσουμε την χώρα ως τη δική μας οικογένεια. Πρέπει να σταματήσει η περιπέτεια. Πρέπει όλοι να δεσμευτείτε ότι θα συνεργαστούμε για το καλό της χώρας. Πρέπει να καταργήσουμε το μπόνους των 50 εδρών.

Comments(0)

  Καμμένος:

Απαντώ ως ο κάποιος αρχηγός. Καμία καταδικαστική απόφαση. Είστε υπόδικος. Να πάτε στους εισαγγελείς και να ρωτήσετε γιατί σας παραπέμψαν. Είπατε ψέμματα ότι έχετε αθωωτικό χαρτί. Αυτούς που σας έλεγαν προστάτζα τώρα τους έχετε βουλευτές. Πρέπει να έρθει η διαφάνεια σε αυτόν τον τόπο. 

Comments(0)

  Κουτσούμπας:

Ο ελληνικός λαός τα δοκίμασε όλα. Τα είδε όλα. Ψηφίσαν μαζί τα μνημόνια. Πρέπει ο ελληνικός λαός να σκεφτεί ότι υπάρχει μια άλλη λύση. Αυτή η λύση είναι αυτή που προτείνει το ΚΚΕ. Γιατί ενώ υπάρχουν πολλοί άνεργοι οικοδόμοι, εργάτες, γιατί ενώ οι κτηνοτρόφοι βουλιάζουν, έχουν γεμίσει τα σουπερ μαρκετ με γάλα άλλων χωρών. Θα έπρεπε να είμαι κρατικές παραγωγικές μονάδες.

Comments(0)

  Θεοδωράκης

Είπε η κυρία Γεννηματά ότι όλα τα κόμματα χρωστούν. Τα χρεοκοπημένα κόμματα της χώρας ειναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτά που έχουν χρεωθεί. Το Ποτάμι δεν χρωστά τίποτα. Δεν άνοιξε γραφεία ρουσφετιού. Το ερώτημα μας είναι ένα απέναντι στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μεϊμαράκη. Με ποιους θα κυβερνήσουν; Με τους υπουργούς του παρελθόντος;

Comments(0)

  Λαφαζάνης:

Θα διαβάσω κάτι που είπε ο κ. Τσίπρας στις 5/6. Αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να υπογράψει άλλο μνημόνιο. Και κατηγορούμαστε εμείς που μείναμε πιστοί στις απόψεις μας.

Βλέπουμε τον κ. Μεϊμαράκη να λέει κάνουν λάθος οι ευρωπαίοι αν ποντάρουν ότι ο Τσίπρας είναι παράγοντας σταθερότητας στην ΕΕ. Η ευρωζώνη βλάπτει και την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εμείς λέμε όχι στα μνημόνια και στην υποτέλεια. 

Comments(0)

  Μεϊμαράκης σε Τσίπρα και Καμμένο

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι γνωρίζω πολύ καλά από οικονομικά. Φεσώσατε την χώρα με 90 δις. 25 δις κόστισε μόνο το κλείσιμο τραπεζών. Φέρατε μέσα δανεικά και ξέρετε ότι όσο πιο μεγάλο δάνειο, τόσο πιο μεγάλα μέτρα. 

Πάρτε την συμφωνία για να το διαβάσετε και να το δείτε. Κάποιος αρχηγός που ξέχασε ότι ξαναδικάστηκε για ψέμματα που έλεγε γιατί αυτά που λέει τώρα δεν τα έλεγε 6 χρόνια.

Comments(0)

  Τσίπρας

Ο κ. Μεϊμαράκης λέει ότι εμείς χρεώσαμε την χώρα με 90 δις. Τα 86 δις ευρώ της χρηματοδότησης δεν είναι καθαρός δανεισμός, δεν ανακυκλώνει το χρέος αλλά τα τοκοχρεολύσια. Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μια πραγματικότητα. Υπάρχει στην έκθεση του ΔΝΤ, στις δηλώσεις του Ντράγκι, στην ανάλυση χρέους της Κομισιόν αλλά και στο Euroworking group και στο Eurogroup.

Comments(0)

  Πολιτικοί αρχηγοί ρωτούν πολιτικούς αρχηγούς

Comments(0)

  Τσίπρας:

Είμαι περήφανος που το debate διεξάγεται στην ανοιχτή ΕΡΤ. Την ΕΡΤ που έκλεισε ο κ. Σαμαράς. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία και την αδικία. Κάποιοι δεν μπορούν να δανειστούν και κάποιοι ενώ δεν πρέπει δανείζονται. Εμείς αψηφήσαμε τον πόλεμο που γινεται από μερίδα ΜΜΕ και ζητήσαμε να πληρώσουν αυτά που χρωστούν. 

Θα προχωρήσει η διαδικασία να δημοπραττήσουμε τις άδειες. Θα βάλουμε μια τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.

Comments(0)

  Μεϊμαράκης:

Μέχρι να πάμε στις εκλογές ο κ. Τσίπρας θα έχει γίνει αντιμνημονιακός. Αν δεν έχουμε τις συνεργασίες που απαιτούνται δεν μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο. Γιαυτό τον καλώ σε συνεργασία. Τσίπρας ίσον μόνιμες εκλογές και αστάθεια. Του λέω για το καλό της χώρας να κάνουμε ένα πρόγραμμα, να συμφωνήσουμε και να προχωρήσουμε.

Comments(0)

  Λαφαζάνης:

Μετά από κάθε εκλογική μάχη αυξάνονται τα κόμματα που τάσσονται με το μνημόνιο. Βλέπω μετεκλογικά μια συγκυβέρνηση όλων των μνημονιακών κομμάτων. Το εθνικό νόμισμα είναι μια θετική εναλλακτική λύση.

Comments(0)

  Θεοδωράκης:

Με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν υποχρεωσή μας να συνεργαστούμε για να περάσει η χώρα από έναν πολύ δύσκολο κάβο. Και το κάναμε. Υποχωρήσαμε για να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα. Αν μας είχε ακούσει ο κ. Τσίπρας και είχε φέρει την συμφωνία νωρίτερα η Ελλάδα θα είχε αποφύγει την καταστροφή. 

Comments(0)

Φορτώστε περισσότερα




σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης