Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος

Την ώρα που η πολιτική κόντρα μεταξύ του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, Αντρίκου Παπανδρέου, κορυφώνεται, νέα στοιχεία της υπόθεσης των CDS έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την ανάγνωση των δικογράφων που σχηματίστηκε με αφορμή την αγωγή του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Π. Καμμένου, για συκοφαντική δυσφήμηση, με την οποία διεκδικεί αποζημίωση ύψους 1.4 εκατ. ευρώ προκύπτει ότι δεν υπήρξε απόλυτη αντίκρουση των επιχειρημάτων του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., ο οποίος κάνει λόγο για υπόγειες συμφωνίες και παροχή απόρρητων πληροφοριών στα διεθνή «κοράκια» των επενδύσεων.

Ο κ. Καμμένος έχει καταγγείλει ότι ο κ. Ανδρίκος Παπανδρέου εμπλέκεται στις αγοραπωλησίες των CDS που στοιχημάτιζαν υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας από την είσοδό της στο ΔΝΤ.

Τα CDS και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Π. Καμμένος στην ΕυελπίδωνΠοιοι είναι οι κ.κ. Μάργελλος, Γριβέας και οι εταιρείες Unigestion, I4 cense και ποιον ρόλο διαδραμάτισαν στο σκάνδαλο με τα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη δίκη, το θέμα των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δεν αναδείχθηκε στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό και έγινε πρώτη είδηση σε ένα από τα μεγαλύτερα site του πλανήτη που ασχολούνται με κερδοσκοπικά κεφάλαια, ονόματι, GO HEADS. Το site αναδείκνυε το σκάνδαλο εν έτει 2010 αναφέροντας ότι ο μεγαλύτερος κερδοσκόπος εις βάρος του ελληνικού δημοσίου είναι το Τ.Τ.

Όπως αναφέρει ο οικονομολόγος κ. Τόμπρας, το θέμα έλαβε τεράστιες διαστάσεις και στα χέρια του κ. Καμμένου έφτασε μία μήνυση καθώς και καταγγελίες σχετικές με την υπόθεση. «Ψάχνοντας λοιπόν φτάνει στα χέρια του μία καταγγελία, όπου φαίνεται ως αγοραστής μία εταιρεία IJ Partners. Ποιοι συμμετέχουν στην εταιρεία αυτή; Συμμετέχει ο κ. Μάργελλος και ο κ. Ιγκουέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο επιχειρηματίας, Θεόδωρος Μάργελλος ενεπλάκη σε ελληνικές agrobusiness και,Ο Α. Παπανδρέου στα δικαστήρια σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Καμμένος επωφελήθηκε (ο ίδιος ή η εταιρεία του IJ Partners) αγοράζοντας ειδικά χρηματοοικονομικά προϊόντα (CDS) από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στοιχηματίζοντας στην πτώχευση της Ελλάδας, γνωρίζοντας -λόγω της φιλικής σχέσης με τον πρωθυπουργό- ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η τιμή των CDS θα ανέβει.

Όσον αφορά τον κ. Ιγκουέρες -συνέταιρο του κ. Μάργελλου στην εταιρεία IJ Partners- εκείνος είχε συνεργαστεί με τον κ. Παπανδρέου στην ΜΚΟ I4 cense, η οποία, όπως κατέθεσε ο κ. Τόμπρας, χρηματοδοτούνταν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μέσω μίας θυγατρικής ονόματι Bank Green Institute. Το παράδοξο είναι ότι ενώ τα γραφεία της ΜΚΟ I4 cense βρίσκονται στην Ελβετία, ως έδρα της δηλώνεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το σήμα του Green InstituteΌσον αφορά την Bank Green Institute, πρόκειται για εταιρεία στην οποία συμμετέχει κατά 50% το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κατά 50% ο κ. Γριβέας, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμφανίζεται να χρωστάει στο Τ.Τ. δάνεια ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ.

«Άρα λοιπόν ο κ. Καμμένος είχε υποχρέωση να ρωτήσει. Τι έγινε με τα CDS του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου; Ποιος τα αγόρασε; Ποιος τα πούλησε; Ποιος ήταν ο διαμεσολαβητής; Πόσες προμήθειες εισέπραξε; Που είναι τα παραστατικά; Είναι η IJ Partners αγοραστής; Καταγγελίες έκανε, ήταν υποχρεωμένος. Δεν έλαβε ποτέ καμία απάντηση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τόμπρας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι την ίδια περίοδο ήρθε στο φως της δημοσιότητας ότι ο κ. Παπανδρέου συμμετέχει στην επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού ενός μεγάλου διεθνούς επενδυτικού κεφαλαίου που λέγεται Unigestion, το οποίο ασχολείται εκτός των άλλων του δραστηριοτήτων και με τα CDS.

«Μάλιστα στην ιστοσελίδα του, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, διαφημίζει δύο πράγματα. Ότι οι επενδυτέςH εταιρεία I4cense έπρεπε να επενδύσουν τα χρήματά τους στην πτώχευση της Ελλάδας γιατί ήταν πολύ προσοδοφόρα εκείνο το διάστημα διότι τα ελληνικά CDS τρέχανε με αποδώσεις που φτάνανε και στο 1000% και το δεύτερο που διαφημίζει είναι ότι στην εταιρεία συμμετείχε και ο κ. Παπανδρέου, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών, λέγοντας ότι η εταιρεία εξειδικεύεται σε δουλειές που γίνονται ανά τον κόσμο με απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμό. Ενώ λοιπόν εκκρεμει το σκάνδαλο με τα CDS, ο Καμμένος έχει πάρει στα χέρια του και αυτό το στοιχείο. Δεν έπρεπε λοιπόν να ασκήσει κοινοβουλευτικό διάλογο;» διερωτήθηκε ο κ. Τόμπρας.

Τέλος, ο μάρτυρας αποκάλυψε ότι η πώληση των CDS -που ξεκίνησε από τις 5 Οκτωβρίου 2009 (σ.σ. επί κυβερνήσεως Παπανδρέου)- απέφερε 25 εκατ. ευρώ κέρδη στο Τ.Τ., ενώ αν πωλούνταν ένα χρόνο αργότερα θα είχαν δεκαπλάσια αξία και ως εκ τούτου το κέρδος θα ανέρχονταν σε 260 εκατ. ευρώ.

«Δεν τον είπα ποτέ λαμόγιο»

O Aντρίκος ΠαπανδρέουΌσον αφορά στην συκοφαντική δυσφήμιση, για την οποία κατηγορείται ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο τελευταίος σε σχετική ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου για την έκφραση λαμόγιο απάντησε «που τον έχω πει λαμόγιο να μας πει. Κε πρόεδρε δεν προκύπτει από πουθενά».

Στην ερώτηση «εσείς λοιπόν λέτε ότι δεν είχατε διάθεση, πρόθεση, καταφρονήσεως, περιφρονήσεως, του προσώπου…» απάντησε «καμία κε πρόεδρε και ποτέ δεν υπήρξε τέτοιου είδους», υποστηρίζοντας ότι «ουδέποτε έχουν ειπωθεί. Είναι προϊόν διαδικτύου όπου υπάρχουν σχόλια διαφόρων ανθρώπων που ελευθέρως γράφουν στο διαδίκτυο και τα οποία παίρνοντας τις δηλώσεις τις δικές μου εντός του κοινοβουλίου ή όπως έχω υποχρέωση λόγω του δημοσίου συμφέροντος στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και αναπαράγουν ιστοσελίδες».

Από την πλευρά του, ο Ανδρίκος Παπανδρέου τόνισε στο δικαστήριο ότι: «O κ. Καμμένος με έχει ονοματίσει ως οικονομικό εγκληματία. Η ΜΚΟ υπήρχε. Υπήρξα όντως σύμβουλος στις επενδυτικές εταιρείες που έχουν αναφερθεί. Δεν έχω δώσει ποτέ εσωτερική πληροφόρηση με σκοπό να βλάψω τη χώρα μου. Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δείχνοντας ότι μάχεται με την οικογένεια Παπανδρέου, ως τεράστια πηγή διαπλοκής στη χώρα, θέλησε να ωφεληθεί με ψήφους».

Με την τοποθέτησή του αυτή, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεται τα όσα ανέφερε για αυτόν ο Πάνος Καμμένος και, συγκεκριμένα, το γεγονός ότι είναι ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ I4cense η οποία είχε ως χρυσό χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το fast track δάνειο σε εταιρεία συνεργάτη του Αντρίκου

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποκάλυψε επίσης, πως η εταιρεία c+c international που ανήκει Ο Καμμένος μετά την κατάθεση στους εισαγγελείςστον κ. Γριβέα σχετίζεται με ομολογιακό δάνειο-μαμούθ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κατά πληροφορίες, η εταιρεία έλαβε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δάνειο ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα λίγο πριν δρομολογηθούν οι εξελίξεις με τον διαχωρισμό του Τ.Τ. σε «Good» και «Bad» bank.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, ο κ. Καμμένος παρέδωσε τα στοιχεία για την υπόθεση των CDS στους οικονομικούς εισαγγελείς, κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Τα στοιχεία αφορούν στην εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου, καθώς και την ανάμειξη επιχειρηματιών σε σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που προκύπτουν από την διαδικασία συζήτησης της αγωγής. «Παρέδωσα νέα στοιχεία σε σχέση με παράνομους δανεισμούς εταιρειών, διαδρομή χρήματος σε εξωχώριες εταιρείες, σε συνδυασμό με την υπό διερεύνηση υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς συσχέτισαν πλέον την υπόθεση των CDS με το Τ3-Τ10, δηλαδή την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος των συναλλαγών που διευκόλυνε στις συναλλαγές τους κερδοσκόπους και καταγγέλθηκε τότε από την Βάσω Παπανδρέου και άλλους βουλευτές», δήλωσε σχετικά ο Καμμένος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης