Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις Ελλάδας-πιστωτών έπειτα και από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων την Πέμπτη. Ο πρωθυπουργός παραμένει στις Βρυξέλλες, εντείνοντας τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας, την ώρα που οι δανειστές εξακολουθούν να είναι αδιάλλακτοι σε σειρά απαιτήσεων κυρίως σε ό, τι έχει να κάνει με τις συντάξεις.

Παρακολουθήστε ζωντανά όλες τις εξελίξεις…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Updating

Sort by :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Έληξε η Σύνοδος Κορυφής – Χωρίς να κάνει δηλώσεις αποχώρησε ο Αλ. Τσίπρας

Χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους αποχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε κατά την έξοδό του στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους που τού ζητούσαν μια δήλωση “την επόμενη φορά”.

Η Σύνοδος Κορυφής έληξε λίγο μετά τις 03.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής ενώ ακολούθησε συνέντευξη Τύπου.

Comments(0)

  Μέρκελ: Πρέπει να γίνει το παν ώστε το Σαββατο να βρεθεί η τελική λύση

“Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την εύρεση λύσης για την Ελλάδα και είπαμε ότι θα πρέπει το Eurogroup το Σάββατο να φτάσει σε ένα συμπέρασμα. Πρέπει να γίνει το παν ώστε το Σάββατο να βρεθεί η τελική λύση. Είναι κομβική στιγμή” δήλωσε με τη λήξη της Συνόδου Κορυφής η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε επίσης ότι στο δείπνο συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της μετανάστευσης.

Comments(0)

  Π. Καμμένος: Τώρα πια η Ευρώπη προ των ευθυνών της

Καταθέσαμε την τελική μας πρόταση στο πλαίσιο της Λαϊκής εντολής, επεσήμανε με δημοσίευσή του στο twitter o υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Τώρα πια η Ευρώπη είναι προ των ευθυνών της, οι Έλληνες δεν γονατίζουμε», συμπλήρωσε.

Comments(0)

  Τζέρι Ράις: Η τελευταία πρόταση της Ελλάδας είναι ισορροπημένη

“Η τελευταία πρόταση που κατέθεσε η ελληνική πλευρά είναι ισορροπημένη” και φαίνεται να ανταποκρίνεται σε αυτά που ζητούν οι τρεις θεσμοί, δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις

Όσον αφορά στο θέμα του χρέους, ο κ. Ράις δήλωσε ότι η Ελλάδα πρώτα πρέπει να συμφωνήσει και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, και μετά να τεθεί στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ προέτρεψε όλες οι πλευρές πρέπει να πράξουν αυτά που της αναλογούν.

Comments(0)

  FT: Παραδόθηκε το τελεσίγραφο στην Αθήνα – Έτοιμοι για «Plan B» οι Ευρωπαίοι

Επιμένει στο «τελεσίγραφο» προς την Αθήνα εκ μέρους των θεσμών η εφημερίδα Financial Times, που κυκλοφορεί την Παρασκευή με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Παραδόθηκε το τελεσίγραφο στην Αθήνα, ενώ οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι “Plan B”».

Οι πληροφορίες των FT, όπως μετέδιδε το πρωί της Πέμπτης από τις Βρυξέλλες ο Peter Spiegel, ανέφεραν πως ήδη από την συνεδρίαση του Eurogroup, οι θεσμοί παρέδωσαν την πρότασή τους στους Έλληνες, λέγοντας πως επρόκειτο για μια τελεσίδικη κατάσταση αποδοχής ή άρνησης. Λίγο αργότερα όμως, και εφόσον η ελληνική πλευρά κατέθεσε εκ νέου πρόταση, τα δεδομένα ανετράπησαν, ως φαίνεται, προσωρινά. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Ντάισελμπλουμ: Το χάσμα με την Ελλάδα δεν είναι αγεφύρωτο

Σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι “το χάσμα με την Ελλάδα δεν είναι αγεφύρωτο”.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος εκτίμησε ότι οι δανειστές εμφανίστηκαν την Πέμπτη πιο διαλλακτικοί.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς,ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι δεν αναμένει να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, και ότι “θα κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί αυτό”.

Comments(0)

  ΗΠΑ: Στη Γερουσία οι επιπτώσεις μιας ελληνικής χρεοκοπίας

Στην Τραπεζική Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας και Διεθνούς Εμπορίου της Γερουσίας συζητήθηκαν την Πέμπτη οι επιπτώσεις μίας ελληνικής χρεοκοπίας για την αμερικανική και παγκόσμια οικονομία. Σε αυτή κατέθεσαν τέσσερις ειδικοί: O Μάθιου Σλότερ της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Τακ, η Κάρμεν Ράινχαρντ από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, και οι ερευνητές του ινστιτούτου Peterson Τζέικομπ Κίρκεγκααρντ και του American Enterprise Institute Ντέσμοντ Λάχμαν.

Αν και διαφώνησαν για τη σοβαρότητα των επιπτώσεων στον υπόλοιπο κόσμο, όλοι περιέγραψαν με πολύ μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα. Κανείς δεν αμφέβαλε ότι μία χρεοκοπία της Ελλάδας είναι πιθανή, ωστόσο ο κ. Κίρκεγκααρντ εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία διότι διαφορετικά, όπως είπε “οι ελληνικές τράπεζες δεν θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα”.

Comments(0)

  Bloomberg: Τι θα συμβεί εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα;

Απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων δίνει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, επιχειρώντας να εκτιμήσει το «τι μέλλει γενέσθαι» για την Ελλάδα, σε περίπτωση μη συμφωνίας.

Τι θα συμβεί στις 30 Ιουνίου;

Η Ελλάδα θα χάσει την πρόσβαση στα εναπομείναντα κεφάλαια του δεύτερου προγράμματος στήριξης, τα οποία ανέρχονται σε 7,2 δισ. ευρώ. Θεωρητικά, η Ελλάδα θα τυγχάνει της ίδιας μεταχείρισης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

Τι θα κάνει η ΕΚΤ;
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δεσμευτεί να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες για όσο διάστημα θεωρούνται αξιόπιστες και παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις (collaterals). Δίχως την ύπαρξη προγράμματος, οι τράπεζες παύουν αυτομάτως να θεωρούνται αξιόπιστες και η ποιότητα των εγγυήσεών τους θα υποβαθμιστεί άμεσα. Όμως, ακόμη και εάν παραταθεί η βοήθεια της ΕΚΤ, σύντομα οι ελληνικές τράπεζες θα ξεμείνουν από εγγυήσεις, οι οποίες θεωρούνται απαραίτητες για τη λήψη της βοήθειας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Κεγκέρογλου: Γελοίος ο Βαρουφάκης

Comments(1)

  Η Wall Street έκλεισε με απώλειες μετά το άκαρπο Eurogroup

Εξασθένισαν οι αμερικανικές μετοχές στη διάρκεια των συναλλαγών καθώς η αρχική αισιοδοξία για μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της έδωσε τη θέση της στην πραγματικότητα πως η όποια συμφωνία θα έρθει την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Τσίπρας: Κάποιοι με την ακραία στάση τους και τις απαιτήσεις τους δυναμιτίζουν το κλίμα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε στους εταίρους πως παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει η κυβέρνηση και τις καλές προθέσεις που υπάρχουν σε μερίδα των πιστωτών και των θεσμών, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να βρεθεί συμφωνία, καθώς κάποιοι με την ακραία στάση τους και τις απαιτήσεις τους δυναμιτίζουν το κλίμα.
Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, ζήτησε από τους ομολόγους του να πρυτανεύσει η λογική, η αμοιβαία ευθύνη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη, γιατί αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι βιώσιμη λύση και όχι απλά και μόνο συμφωνία. 
Τέλος, ερωτηθείς ο συνεργάτης του πρωθυπουργού μετέφερε πως μέσα στη Σύνοδο υπήρχαν σκληρές φωνές αλλά και πιο ήπιες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Νωρίς το απόγευμα, η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής

Comments(0)

  Την ώρα της διαπραγμάτευσης, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση κατά της λιτότητας

Comments(0)

  FT: Plan b εξετάζουν οι πιστωτές

Σχέδια για “περίφραξη” της χώρας μας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη φέρονται να εξετάζουν οι δανειστές

Comments(0)

  Έλληνας αξιωματούχος: Γίνονται προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα

Comments(0)

  Wall Street Journal: Για το σαββατοκύριακο μετατίθεται η επίτευξη συμφωνίας

Comments(0)

  Κουίκ: Το σκηνικό βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης δεν πρόκειται να περάσει

Σκηνικό βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης σε συνεργασία με ξένους παράγοντες, επιχειρούν να στήσουν “δούρειοι ίπποι” του ελληνικού πολιτικού σκηνικού – διαπίστωσε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ σε δηλώσεις του, προειδοποιώντας ωστόσο πως οι σχεδιασμοί αυτοί θα αποτύχουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Σύνοδος Κορυφής: Σε επίπεδο θεσμών και Eurogroup η λύση για Ελλάδα

Το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε για δύο ώρες τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη. 

Αυτό υπογράμμιζαν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, επισημαίνοντας ότι οι ηγέτες κατέληξαν στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με τα οποία, το ελληνικό ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί σε επίπεδο θεσμών και Eurogroup. 

Ως εκ τούτου, σημείωναν οι ίδιοι παράγοντες, οι ηγέτες συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης ούτε σήμερα, ούτε αύριο. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Φώφη Γεννηματά: «Ο χρόνος τελειώνει»

«Ο χρόνος τελειώνει και η χώρα εξαντλείται», ανέφερε, το βράδυ της Πέμπτης, η Φώφη Γεννηματά για την πορεία των διαπραγματεύσεων, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για συστηματική κωλυσιεργία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Λαπαβίτσας σε Guardian: Το Grexit είναι η εναλλακτική μας

Comments(0)

  Ευρωπαϊκές πηγές: Για ένα δίωρο συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής το ελληνικό ζήτημα

Το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε για δύο ώρες τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

Αυτό υπογράμμιζαν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, επισημαίνοντας ότι οι ηγέτες κατέληξαν στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με τα οποία, το ελληνικό ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί σε επίπεδο θεσμών και Eurogroup.

Comments(0)

  Τσίπρας: Οι προτάσεις μας ήταν απάντηση στις απαιτήσεις των θεσμών

“Με τις ακραίες απαιτήσεις του οι θεσμοί δυναμιτίζουν το κλιμα. Χρειάζεται να πρυτανεύσει η λογική. Πρέπει να λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης. Δεν υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές, αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Comments(0)

  Reuters: Καμία έκτακτη σύνοδος της Ευρωζώνης για την Ελλάδα έως το Σάββατο

Comments(0)

  Τουσκ σε Τσίπρα: The game is over

Τσίπρας: Δεν θα πρέπει να υποτιμάτε που μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν ταπεινώνεται. Η Ελλάδα έχει 1 εκατ. άνεργους και 3 εκατ. φτωχούς. Αυτό δεν είναι παιχνίδι.

Την πληροφορία μεταδίδει η ΕΡΤ.

Comments(1)

  Ολάντ: Εφικτή η συμφωνία

Comments(0)

  Ξεκινά το δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών – Η Ελλάδα και πάλι στο πιάτο…

Comments(0)

  Ούτε σήμερα, ούτε αύριο σύνοδος της Ευρωζώνης σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο

“Όλες οι εξελίξεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, όπου Ελλάδα και θεσμοί θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία” επισημαίνει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Την πληροφορία μεταδίδει ο Peter Spiegel.

Comments(0)

  Τελείωσε η 2ωρη συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής

Comments(0)

  Ρώμη: Ένα Grexit δεν θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ιταλική οικονομία

Η Ιταλία δεν πρόκειται να «κυλήσει» σε ακόμη μία κρίση, εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, υποστήριξε ο οικονομικός σύμβουλος του Ιταλού πρωθυπουργού Γιόρουμ Γκάτζελντ, στο περιθώριο συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

Load more










σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης