Πυρά ενάντια σε όσους «παίζουν με νοθευμένα ζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα.

«Λένε ωμά πολιτικά ψέματα, προτείνουν το απολύτως αδύνατο, οδηγούν την Ελλάδα στην πτώχευση, τους Έλληνες στη φτώχεια, τη χώρα στη δραχμή» ανέφερε χαρακτηριστικά και καταφέρθηκε πρώτα ενάντια στο ΚΚΕ, το οποίο χαρακτήρισε «οριζόντιο κόμμα της δραχμής», που δυστυχώς υπάρχει και «είναι ο πραγματικός μοχλός της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επετέθη κατά του Αντώνη Σαμαρά, με τη φράση ότι «δοξάζεται κρυπτόμενος», αναφερόμενος στην άρνηση του προέδρου της ΝΔ να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό debate. «Δεν κάνει διάλογο με την κοινωνία… Εξακολουθεί να είναι ο κορυφαίος εκπρόσωπος της πολιτικής ανακολουθίας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «ήθελε να υποστούμε εμείς το κόστος» και η ΝΔ να μείνει ο «χώρος υποδοχής των δυσαρεστημένων».

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας έχει αποχαλινωθεί, είναι ένας πολιτικός υβριστής, η συμπεριφορά του δεν έχει καμία σχέση με το ύφος της αριστεράς».

Μάλιστα, στη «μάχη Βενιζέλου – Τσίπρα» επιστρατεύθηκε μέχρι και σλόγκαν από διαφήμιση που κάνει θραύση τελευταία. Απαντώντας στο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα, ότι «έχει ξεφύγει», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε, στο ίδιο πνεύμα ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ … «είναι tragic».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η επιτομή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ακαριαία έξοδος της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ευρώ, η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, η διάλυση του κοινωνικού ιστού, τα δύο εκατομμύρια άνεργοι, η απομόνωση και η αλβανοποίηση της χώρας, ενώ χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως «χείμαρρο δημαγωγίας και ανευθυνότητας».

Όσον αφορά στις προγραμματικές θέσεις που παρουσιάζουν τα κόμματα, έκανε λόγο για «κορυφαία ψέματα που ακούγονται στον δημόσιο λόγο», όπως το «ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται να μας βγάλουν από το ευρώ». Ανέφερε ακόμη ότι είναι ψέμα το ότι «η χώρα μπορεί να μείνει στην Ευρώπη, καταγγέλλοντας τη δανειακή σύμβαση».

Όπως είπε, «αρνούμενη να πάρει τα λεφτά η Ελλάδα, αρνείται να στηρίξει την ανάπτυξη, τη ρευστότητα να γυρίσει τον δικό της τροχό της προόδου». «Έλεος», πρόσθεσε, «η δική τους Ελλάδα είναι η Ελλάδα της δραχμής, της απομόνωσης».

«Το δικό μας σχέδιο οδηγεί στην έξοδο από την κρίση σε τρία χρόνια» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι μέχρι τότε η Ελλάδα θα είναι μια ισότιμη χώρα.

Παρακολουθήστε απόσπασμα από τη διακαναλική συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης