Αναβλήθηκε τελικά το ραντεβού στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανάμεσα στον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους επικεφαλής της τρόικας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο της συνάντησης επρόκειτο να τεθεί το νέο κύμα της κινητικότητας που αφορά σε 12.500 υπαλλήλους για το 2014, ωστόσο οι τροϊκανοί ζήτησαν «πίστωση χρόνου», χωρίς να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.

Παρ’ όλ’ αυτά, εκτιμάται ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θέλουν παραπάνω χρόνο για να κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς όσον αφορά στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Οι διαπραγματεύσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις παραμένει η υποχρέωση 4.000 απολύσεων από το Δημόσιο για το 2013.

Σήμερα αναμενόταν να συζητηθεί και το ζήτημα της προσμέτρησης των συμβασιούχων στον αριθμό των 4.000, οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις τους κατόπιν προσωρινών δικαστικών αποφάσεων. Οι υποθέσεις αυτές θα εκδικαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πάντως, η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητεί να προσμετρηθούν στις απολύσεις που αξιώνει η τρόικα. Εναλλακτικά, προτείνει την απόλυση των 1.370 γιατρών του ΕΟΠΥΥ, λόγω κατάργησης ειδικοτήτων, στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού για την Υγεία.

Επιπλέον, επί τάπητος επρόκειτο να τεθούν και οι 1.000 απομακρύνσεις προσωπικού από τις αμυντικές βιομηχανίες.

Ποιοι μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» για το 2ο κύμα διαθεσιμότητας

Από τους δήμους, τον ΕΟΠΥΥ και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου θα προέλθει η διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων το 2014, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τρόικα.

Στην προηγούμενη συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών έγινε κατ’ αρχήν αξιολόγηση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης για το Δημόσιο την τρέχουσα περίοδο και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες για την πρώτη φάση της κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων του Σεπτεμβρίου και τις απολύσεις 2.000 υπαλλήλων από την ΕΡΤ, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι δεν αλλάζουν οι στόχοι για τις υποχρεωτικές απομακρύνσεις (4.000 το 2013 και 11.000 το 2014), όπως αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την προηγούμενη συνάντηση με τους τροϊκανούς ως «καλή και παραγωγική».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης