Πρόσκληση να την επισκεφθεί στο Βερολίνο απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση και η συνάντηση τους ορίστηκε για την επόμενη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, η Άνγκελα Μέρκελ τού απηύθυνε πρόσκληση να την επισκεφθεί στην ΚαγκελαρίαΣυγκεκριμένα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα στις 16.30 μ.μ., η κα. Μέρκελ τού απηύθυνε πρόσκληση να την επισκεφθεί στην Καγκελαρία. Ο Αλέξης Τσίπρας της απάντησε ότι δέχεται.

Λίγη ώρα πριν, ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ είχε δηλώσει ότι «πολιτικός στόχος της γερμανικής κυβέρνησης στο σύνολό της παραμένει η διατήρηση της Ελλάδας στο ευρώ και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται».

«Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε αυτόν τον πολιτικό στόχο – και δεν υπάρχουν διαφορές στο σημείο αυτό ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την καγκελάριο – να κρατηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η γερμανική κυβέρνηση έχει εργαστεί στην κατεύθυνση αυτή από την έναρξη της κρίσης και για αυτό συνεχίζει να εργάζεται» είπε ο Ζάιμπερτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης