Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός – Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ισχυρούς προεκλογικούς τριγμούς καθώς και θύμησες από το «αμαρτωλό» παρελθόν, όπου κυριαρχούσαν το πελατειακό κράτος, η «ρουσφετολογία», καθώς και η σχέση «δούναι και λαβείν» μεταξύ κομμάτων και ψηφοφόρων, προκαλεί η δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργου Γεωργαντά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 29 Μαΐου του 2012, τρεις εβδομάδες μετά το καταστροφικό -για τη Νέα Δημοκρατία- αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, το στέλεχος της παράταξης κάλεσε -διά μικροφώνου- όλους όσοι ευεργετήθηκαν την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουν ενεργά το κόμμα, ακόμη και να αναγκάσουν τους γονείς τους να ψηφίσουν!

«Θυμηθείτε ποιος σας βοήθησε»

Στην προεκλογική συγκέντρωση-συζήτηση συμμετείχε και ο πρώην περιφερειάρχης και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος έλαβε πρώτος τον λόγο και ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να στηρίξουν τη ΝΔ με όλες τους τις δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον κ. Ψωμιάδη, τον λόγο πήρε ο βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους και τους ζήτησε να υπενθυμίσουν στους παλιούς ψηφοφόρους τη «στήριξη» που είχαν από την παράταξη, όταν αυτή βρισκόταν στην εξουσία.

Εξήγησε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πίεση ή στην υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, που δούλεψαν κατά τη διακυβέρνησή της, σε ανθρώπους που πήραν συμβάσεις έργου από τη ΝΔ ή ακόμη και σε όσους εντάχθηκαν στα προγράμματα STAGE!

«Σε αυτούς να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία, πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν τη μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει, ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί, αυτοί που τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε αυτούς μπορούμε να υπενθυμίσουμε λίγο πιο φωναχτά ότι έχουν υποχρέωση να πάνε να ψηφίσουν» ανέφερε σε σχετικά έντονο ύφος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα


Ο κ. Γεωργαντάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του zougla radio «Cosa Nostra», εξηγώντας ότι με τις συγκεκριμένες δηλώσεις εννοούσε τους ειδικούς συμβούλους, οι οποίοι με συμβάσεις έργου εργάστηκαν είτε σε βουλευτικά γραφεία είτε σε γραφεία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Επεσήμανε, μάλιστα, πως -μεταξύ άλλων- αναφερόταν σε ειδικό σύμβουλο του Κιλκίς ο οποίος προσχώρησε στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Όταν εγώ απευθύνομαι σε ένα χωριό, για να βρω έναν εκλογικό αντιπρόσωπο, και δεν μπορώ να τον βρω, για να πάει στην κάλπη, και μου λένε ”ρε Γιώργο, βρείτε από αυτούς που κάποια στιγμή νομίμως και επισήμως τους προσέλαβε κάπου η ΝΔ”, -και εννοώ τους ειδικούς συμβούλους, οι οποίοι είναι 10-20 στον Νομό Κιλκίς-, οι οποίοι επιλέχθηκαν πράγματι από στελέχη της ΝΔ, για να υπηρετήσουν θέσεις κοντά στη ΝΔ. Αυτό εννοούσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το περίεργο, πάντως, είναι ότι ο γνωστός δικηγόρος καταδίκασε τα φαινόμενα των πελατειακών σχέσεων που αναπτύχθηκαν την περασμένη 35ετία, υπογραμμίζοντας ότι θα «εξαφανισθούν» σε περίπτωση εκλογής της Νέας Δημοκρατίας!

Δείτε το σχετικό απόσπασμα


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης