του Φώτη Τριάρχη

Με ένα ηχηρό «όχι» απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου στις προτάσεις Βενιζέλου να μπει στα ψηφοδέλτια και να μην προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος, αλλά και να δεχθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές με θέμα ακόμη και την αλλαγή ηγεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ένα ηχηρό «όχι» απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου στις προτάσεις Βενιζέλου να μπει στα ψηφοδέλτια και να μην προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος«Γιώργο, μη διασπάσεις την παράταξη. Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική υποχρέωσή σου, η θέση σου είναι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε και αν γίνουν. Μείνε και πάμε μέσα στο 2015 σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με όλα τα θέματα ανοικτά -ακόμη και της ηγεσίας» είπε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα αναγεννησιακό σοκ» φέρεται να απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός επιμένοντας στις απόψεις που έχει εκφράσει. «Όλα όσα έχω πει αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του. Επ’ αυτών δεν πήρα ουσιαστική απάντηση» τόνισε ο Γ. Παπανδρέου. Ο εικοσάλεπτος διάλογος έληξε κάπου εκεί. Αμέσως μετά εξεδόθησαν οι σχετικές ανακοινώσεις από το ΠΑΣΟΚ και από το γραφείο Παπανδρέου.

Συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου τόνιζαν ότι ο Ευ. Βενιζέλος δεν κόμισε κάτι καινούργιο κατά την 20λεπτη συνάντησή τους στη Βουλή και ως εκ τούτου δεν υπάρχει αλλαγή στάσης από τον πρώην πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι προφανές ότι θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις αμέσως μετά το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας. Εφόσον δεν εκλεγεί Πρόεδρος ο Σταύρος Δήμας, ο Παπανδρέου θα ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος το αργότερο έως τις 30/12. Ήδη συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει ψηφοδέλτια ανά την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:
Ταβάνι 168 ψήφων, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014, 09:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης