Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει στις 15.00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σε τρία μέτωπα η τρόικα παραμένει ανυποχώρητη: «κόκκινα» δάνεια, δημοσιονομικό κενό και αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑΤα χρονικά περιθώρια για συμφωνία με τους δανειστές σε μια σειρά ανοικτών θεμάτων στενεύουν επικίνδυνα, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα για την αξιολόγηση του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης. Η Κομισιόν έχει απευθύνει τελεσίγραφο στην Αθήνα πως εντός των επόμενων 48 ωρών, δηλαδή έως την Τετάρτη, πρέπει να έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις που θα καθιστούν εφικτή την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα πριν από το κρίσιμο Eurogroup του Δεκεμβρίου. Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν πως οι δανειστές παραμένουν ανυποχώρητοι σε τρία μέτωπα: δημοσιονομικό κενό του 2015, το οποίο εκτιμάται κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ, «κόκκινα» δάνεια και αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ. Για το τελευταίο η τρόικα επιμένει πως η καλύτερη φόρμουλα είναι η επιβολή ενιαίου συντελεστή. Παράλληλα, ζητούν την επίτευξη συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά και το Δημόσιο, η οποία θα δεσμεύει την Ελλάδα στην υλοποίησή τους μετά τη λήξη του υπάρχοντος μνημονίου και τη μετέπειτα έξοδο της χώρας στις αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 14.00 το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα επισκεφτεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία.

Διαβάστε επίσης:
«Ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει η τρόικα», Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014, 17:02

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης