Σε ανοικτή σύγκρουση με την Γερμανία οδεύει η Ελλάδα, αν κρίνει κάποιος με βάση την αντίδραση του Μαξίμου στο non paper του Βερολίνου.

Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η Γερμανία επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση» στην έναρξη της διαπραγμάτευσης, αλλά λέει ένα «όχι» στα αιτήματα Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου «το έγγραφο του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση».

Υποστηρίζει ότι με το έγγραφο αυτό το Βερολίνο «ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο! Δηλαδή η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά».

Κάπου εδώ η κυβέρνηση βάζει την κόκκινη γραμμή: «Είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης» διοχετεύει το Μαξίμου και διαμηνύει: «Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις όλους τους ευρωπαίους εταίρους μας σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης