Το ευρώ δεν είναι απλά ένα νόμισμα: Είναι η κάρτα για ισότιμη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης επικεφαλής του Ποταμιού, συμπληρώνοντας ότι οι σχέσεις με τους ευρωπαίους εταίρους πρέπει να διέπονται από αμοιβαία αλληλεγγύη και σεβασμό.

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες», τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις. «Όχι μόνο γιατί μας λείπουν τα ευρώ αλλά γιατί έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας. Έχουμε μπερδέψει συνθήματα, ρόλους και στόχους. Φοβάμαι ότι αρκετοί εδώ μέσα πρώτα σκέφτονται το όφελος των κομμάτων τους και μετά το όφελος των πολλών… Αλλά δεν έχουμε άλλο τρόπο από το να προσπαθήσουμε», συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Έλληνες υπουργοί δεν είναι σταυροφόροι, ας κατέβουν από τα άλογά τους», δήλωσε και κάλεσε τους Γερμανούς να πάψουν να επικαλούνται μονότονα το «υπάρχουν συμφωνίες», αλλά και την ελληνική πλευρά να μην επικαλείται τη λαϊκή εντολή, καθότι και οι υπόλοιπες χώρες έχουν λαϊκή εντολή.

Πρότεινε στην κυβέρνηση να ζητήσει παράταση, ώστε να πάρει τις δόσεις που η χώρα έχει ανάγκη. «Πείτε το παράταση, πείτε το και συμφωνία-γέφυρα. Πείτε το και Ρόζα Λούξεμπουργκ. Εμείς θα το στηρίξουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν βρισκόμαστε στην αρχή της Μεταπολίτευσης και ο κ. Τσίπρας δεν είναι ο Καραμανλής που γύρισε από το Παρίσι» τόνισε, καλώντας την κυβέρνηση να αποφύγει τη ρητορική του μίσους. «Η Δημοκρατία δεν αποκαταστάθηκε επειδή κερδίσατε τις εκλογές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση να μην ποινικοποιεί την πολιτική ζωή με συζήτησεις για «προδότες και αντιστασιακούς», όπως τόνισε.

«Να αποφύγει η κυβέρνηση τη “μετριοκρατία”» συνέχισε, προτείνοντας μάλιστα σε όλα τα κόμματα που έχουν δικαίωμα -βάσει νόμου- να αποσπάσουν δημόσιους υπαλλήλους, να αποσπάσουν λιγότερους από όσους δικαιούνται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης